USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Клімчуку у Києві голова болить. ФОТО

16 Грудня 2011 13:37
Голова Волинської ОДА Борис Клімчук не має наміру балотуватися до Верховної Ради України на чергових парламентських виборах, бо не бачить себе у Києві.

Про це він повідомив під час підсумкової річної прес-конференції 16 грудня.

Губернатор зауважив, що не планує балотуватися ані за списками, ані по мажоритарному округу. «Я не бачу себе в Києві. Мені в Києві голова болить. Я так радісно їду додому, і мої водії, і так швидко машина біжить. Відповідь: «Ні». Крапка», – наголосив Клімчук.

Він також висловив думку щодо того, якими повинні бути охочі змагатися за мандат депутата Верховної Ради на чергових виборах: «У сьогоднішній структурованій ВР… від депутатів-одиночок мало що залежить. Лише від того, які сформуються групи, фракції. Це, мабуть, також правильно, хоча інколи в наших реаліях воно виглядає трагікомічно. Коли ми говоримо про депутатів-мажоритарників, від слова «мажори», то мене цікавлять люди з точки зору їхніх лобістських можливостей. Да, «наша жизнь стоит на паперти и просит о любви с протянутой рукой». Я, коли їду до Азарова чи до міністра фінансів, наводжу аргументи «про», «за» – виконання бюджету, реалізацію соціальних програм, збори, платежі, «жужжание» області…Тому депутати-лобісти, ті депутати, які можуть, тратять свій час, сили, ідуть по «сьомому кругу» разом зі мною, підпирають, разом зі мною заходять до міністра фінансів, коли потрібно, – от, хто мене цікавить».

Позитивним голова ОДА вважає той факт, що за останні півтора року ані Президент, ані Прем’єр-міністр не дорікнули йому за те, що Волинь – дотаційна область. Він переконаний, що така позиція центральної влади ґрунтується на вагомості його аргументів, наприклад, про те, що волиняни цього року найбільш економічно активні серед українців.

Крім того, зі слів Клімчука, область дотаційна не тому, що тут гірше працюють, а тому, що так склалася географія продуктивних сил, і за таким принципом планувалося народне господарство колишнього СРСР.

«До речі, коли взяти все це разом з митницею, а така модель колись була, то нам не треба брати грошей з Києва. В нас достатньо грошової маси для вирішення всіх проблем, які є в області. Питання в формулі, в принципі. Що таке дотаційність? Це питання формули», – зауважив губернатор і наголосив, що область завершує 2011-ий успішно.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Наталька Показати IP 16 Грудня 2011 13:50
Все таки цар Борис мені подобається, нормальний губернатор. Хоч і собі бере, але і для людей щось робить.
луцик Показати IP 16 Грудня 2011 14:42
Я байдужий до "царя" Бориса.Якщо і бере - то я по своїй кишені не відчуваю (мав та маю пенсію 784 грн.). При владі, як губернатор, він вчасний, можу сказати - сучасний з елементами партократизму. Але запущена в Україні Велика Чорна Діра з сузіря Донецьких і його з його індульгенцією не врятує. А Європа тішиться дослідженнями на андронному коллайдері.Одним словом хороший губернатор, та люд з рівнем життя африканський. Тому і невезучий(депутатом не хоче бути).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus