USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Камінь-Каширський район - «без шику і блиску». ФОТО

5 Березня 2012 17:02
Ефективна співпраця виконавчої і місцевої влад – це, за словами керманичів Камінь-Каширського району, запорука покращення життя мешканців їхньої території.
Про це керівники району розповідали під час виїзного засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради 2 березня.
Перед початком огляду пунктів, які були облаштовані за нинішніх керівників, голова обласної ради Володимир Войтович зауважив, що хоче показати реальне життя мешканців Камінь-Каширщини. «Ми хочемо показати буденну роботу, а не шик і блиск», ‒ сказав посадовець.

Вийшовши з сучасного Палацу культури, де пройшла офіційна частина поїздки, можна побачити місцевий універмаг. Як виявилось, він розташований поруч із центральною площею міста.

Перший об’єкт, який презентували голова райдержадміністрації Іван Вовк та голова райради Віктор Сук, ‒ фельдшерсько-акушерський пункт.

Так, мешканці села Кримне Броницької сільради минулоріч за 1,5 дня розібрали напівзруйновану будівлю сільського ФАПу і звели нову.


Як розповів Броницький сільський голова Петро Кошелюк, на заклад витратили приблизно 50 тисяч гривень. До слова, мешканці села також долучалися до зведення ФАПу.


Медичний заклад і справді облаштований дуже сучасно. Проте дороги, які до нього ведуть, місцями навіть не мають асфальту.

До речі, мешканці Каменя-Каширського та району здебільшого пересуваються або велосипедами, або кіньми.


У самому Камені-Каширському за бюджетні кошти облаштували районну бібліотеку. Працівники закладу розповіли, що з кожним роком їх книжковий фонд збільшується.


У бібліотеці навіть є душова кабіна.

Проте під час візиту, окрім працівників закладу, там нікого не було. Натомість бібліотекарі переконують: читачі у них ‒ гості часті.

Попри хороший стан бібліотеки всередині, облицювальні роботи провести таки варто.

А у селі Видричі школу-садок оформили у голландському стилі. Таке, кажуть, можна побачити лише в Нідерландах та на околицях Москви.


Серед інших досягнень громади ‒ і облаштування сільського клубу у селі Краснилівка. Так, як стало відомо, за кошти односельчан зробили невеликий, проте популярний серед місцевої молоді заклад.


В приміщенні ‒ багато стільців та невелика сцена зі спеціальним програвачем.


Хати у Камінь-Каширському районі подекуди навіть дуже занедбані. Проте це додає своєрідного колориту.

Окрім усього, чиновникам та журналістам вдалося відвідати найбільшу православну святиню цього поліського району – Свято-Стрітенський жіночий монастир УПЦ в селі Михнівка.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
@ Показати IP 5 Березня 2012 18:28
Цікаво чи є ще готель "ТУРІЯ" ? Був років 5 тому це жахливе видовище. Надіюсь його закрили. Бо після ночівлі склалось не зовсім приємне враження щодо міста Камінь-Каширський. Бо якщо хтось заблукає на ЄВРО 2012 то впаде в кому.
правдолюб камінський до @ Показати IP 6 Березня 2012 09:24
Приміщення на якому є напис "Готель Турія" ще в Камені-Каширському є . Та кімнат-номерів там майже нема . Так званий міський голова Вася Бондар пороздавав під різні офіси :2 перукарні та партійний офіс камінь-каширського осередку Партії ригіонів
рекс до @ Показати IP 15 Квітня 2013 22:49
є ще той готель! 15.04.2013 був там. В номері запах як в трупарні.
Руслана Показати IP 5 Березня 2012 22:01
так-так, душова в бібліотеці, це дуже важлива річ:))))))))))))після великого потоку відвідувачів працівники мають відмиватися!???
111 Показати IP 6 Березня 2012 08:26
За півтора дня знесли старий фап і побудували новий ???? "Квартирне питання" відпочиває.
химера Показати IP 6 Березня 2012 09:35
Яке зубожіння!!Що Вони можуть ще показати?Усе ,що зараз намагаються показати як досягнення є суцільною дурнею ,але на великий жаль,очільник ВОР сприймає уууусе показану як якесь власне творіння,повна стидоба
Березний Показати IP 6 Березня 2012 09:58
Що за цинічний образливий сарказм в репортажі: "навіть є", дорги не асфальтовані, їздять на велосипедах...конях, такий стан справ в усіх волинських регионах!!! Журналісту-ганьба!
Вікторія Показати IP 6 Березня 2012 11:31
Погоджують. Якщо журналіст прогуляється Львівською-Володимирською у Луцьку, то буде, напевно, безмежно здивований, побачивши, як мирно там пасуться кози і корови. І це в суперцивілізованому місті Луцьк!!! Дайте гроші тим райцентрам, або хоча б не забирайте у них те, що мають, дайте зарплати, за які можна прожити - тоді й дороги будуть асфальтовані і їздитимуть ними не на конях, а на авто. До речі, коні - далеко не "основний вид транспорту" в К-Каширському. З написаного складається враження, що автор керувався якимись особистими, не зовсім об’єктивними мотивами у своїй статті.
)))))))) Показати IP 7 Березня 2012 01:37
ПРИМІЩЕННЯ ГОТЕЛЮ " ТУРІЯ " ЩЕ Є !І НАВІТЬ ВИВІСКА ЗБЕРЕГЛАСЬ, А ОСЬ ЧИ ФУНКЦІОНУЄ ВІН??? НЕВІДОМО!...
Анатолій Показати IP 12 Березня 2012 22:13
А, чи цікавилися ці бонзи таким інтересним фактом, що близько два десятки виходців із цього задрипаного Каменя (і району) мають наукові ступені кандидатів і докторів наук? Звісно, що нині вони там не живуть, але звідти вийшли.
Микола Показати IP 29 Липня 2012 11:43
Ціаво, а може душова кабіна в бібліотеці звичайна бутафорія?
Коля Показати IP 28 Листопада 2012 12:01
А ФАП у Брониці реконструювали штунди за нагальної потреби та виключно за власний кошт - бо лікареві не було де дітей оглянути, не кажучи вже про якесь лікування. Показуха та Бутафорія з часів СРСР залишилась в силі. Яка корова - таке й молоко(читай - які керівники таке й управління)
той що знає все Показати IP 30 Квітня 2013 11:09
як покажу,то здивуєтесь

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus