USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Яковлев через екзамени не прийшов у суд до Мамосюк

13 Червня 2012 16:55
Чергове засідання Луцького міськрайонного суду, який розглядає кримінальну справу щодо обвинувачення колишнього директора ДКП «Молодість», екс-депутата міськради Світлани Мамосюк у зловживанні службовим становищем, перенесли через відсутність свідків.

Судове засідання відбулося 13 червня.

На розгляд справи не з’явилися всі свідки, яких викликали: начальник відділу комунального майна міськради Тарас Яковлев, керівник ДКП «Молодість» Олександр Ковальський, Павлина Горбаль, яка два роки тому працювала в КРУ, Наталія Штинка, яка зараз працює у управлінні економіки міськради.

Головуючий у справі суддя Андрій Сівчук повідомив, що Яковлев у судовому засіданні присутнім бути не може, бо нині «перебуває у Львові на екзаменаційній сесії». А Павлина Горбаль – на лікуванні.

«Виходить, що ті, хто дали неправдиві, неповні свідчення проти мене, ухиляються прийти сюди. І Горбаль, і Ковальський. Одна написала акт КРУ з недостовірними даними, інший – підписав», - сказала Мамосюк.

«На їх свідченнях базуються мої звинувачення», - додала екс-депутатка.

Зрештою, суддя Андрій Сівчук оголосив, що на наступне засідання усі свідки будуть доставлені примусово.

Нагадаємо, кримінальну справу щодо Мамосюк скерували до суду ще в грудні 2011 року. Її обвинувачують у зловживанні службовим становищем - на підставі частини 2 статті 364 Кримінального кодексу України. Мова йде про незаконне використання приблизно 150 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
КРУ Показати IP 13 Червня 2012 20:20
Мамосюк з Кралюком за підтримки перед виборами лідера партій "Громадянська позиція" Гриценка А. "наїхали" на свідків, тепер люди бояться в суд з'явитись. Суддя Сівчук навмисно затягує розгляд справи - теж мабудь уже забашляла Мамосюк (її навчила "бойова подруга по взятках" Семенюк Тетянка, яка зуміла викрутитись від тюряги в 2010 році, але попереду - відповідати за ЖКГ. Суддя - красавец, до чого тут свідки. Мамосюк має освіту - три класи і один коридор, придбала заочно диплом економіста, диплом купила, але елементарних понять в галузі економіки і права не купила, тому і всівшись в крісло директора - правила "на хлопський розум" : використала на зарплату, премії і інші витрати ДКП "Молодість" кошти, які повинна була згідно з чинним законодавством України та рішенням міськради перерахувати до бюджету. Кошти від оренди - це не доходи від госпордарської діяльності ДКП "Молодість", вони транзитом надходили на р/р ДКП "Молодість" і тут Мамосюк повинна була їх перераховувати до бюджету. А вона вмплачувала з цих коштів своєму чоловікові, братові , сватові і всім "родичам гарбузовим" премії: до Дня Валентина (її чоловік - Валентин), до 8-го Березня, до Дня повнолуння і т.д. Чужі гроші використала на премії своєму чоловікові, братові, сватові (всі її роджичі "працювали" в ДКП "Молодість"), а пізніше - до Кралюка фіктивно перебазувався в охоронці стоянок. Мамосюк і у Фонді по безробіттю встигла "прихопити" немаленьку суму на розвиток ніби-то власного малого бізнесу : взяла гроші - і кінці в воду, бізнесом і не запахло....Там теж назрівав кримінал, але помаранчева революція спасла. Ось така крута дама... А суддя Сівчук намагається її відмити (раніше прокурор Таарс Косик за "доадткову плату" неодноразово приймав постангову про відмову в порушенні кримінальної справи ) ... І земельну ділянку на маму Мамосюк прихватила незаконно , і не одну... Шановний, пане суддя! Службовий злочин Мамосюк вчинила, це Вам доведе кожен фахівець в галузі економіки. Кримінальу відповідальність Мамосюк за вчнений злочин обовязково понесе, незважаючи на те, скільки б і кому вона не заплатила.... Ця справ ана контролі в громадськості... Буде наука для Мамосюк : не в свої сани - не сідай.
Прокурор Показати IP 13 Червня 2012 21:51
Ая кщо сіла, то мовчки їдь, а не пащукуй, що тобі не зручно.
Мамосюк Показати IP 13 Червня 2012 23:30
Так,шановна,я маю саме таку освіту і не лише таку... Мій диплом провіряли не такі "адекватні",як ви і перепровіряли. Чоловіка Валентина у мене не було і в пана Кралюка О.О.ніхто з моїх родичів не працював і не працює. Ви ,мадам, не є фахівцем в галузі економіки, а просто заказна собака (сука), якій кинули кістку і ви гавчите уже другий рік поспіль. Шановна,ну хто в місті вас ще не знає??? Я нікому і нічого не платила,бо злочину не вчиняла ні судді,ні прокурору. І до прокуратури,яка використовує послуги цієї "громадськості": інформаційну гранату ця особа може пожбурити не лише в мою сторону,а й у вашу теж,адже фантазії у неї необмежені. Для усіх розуміючих пояснюю,що покази свідків,які у справі і фактичні покази суттєво відрізняються,тому вони і необхідні. Так ви(КРУ) поясніть: у вас юридична чи економічна освіта,а скоріше просто вестибюль... Те,що ви морозите не входить вже ні в які рамки,чи може й мені,як вам у 2010 році звернутися до прокуратури,бо за ваше "повнолуння" і оббріхування стільки часу причитається подякувати по закону. Ніякого службового злочину я не вчиняла,а суд є не лише людський,а БОЖИЙ СУД перш за все. Ви вже давно не своїх санях,як не при собі. ВАМ ПРОЩАЮ,БО ВИ ДОБРЕ ЗНАЄТЕ ,ЧОМУ ТАК МЕНЕ ОББРІХУЄТЕ.Ходіть з богом!
Алекс Показати IP 13 Червня 2012 23:54
Вот читаю я эту галиматью от КРУ и делаю такой вывод - Мамосюк кому то перешла дорогу в бизнесе и очень . А посему и эти дебильные комментарии о муже,о матери - я ее знаю с младых ногтей и никогда дурой,какой ее здесь выставляют, не была. Знаю,что дети умные и вся родня ее очень люди то НЕПРОСТЫЕ.Поэтому нечего пустобрехствовать о возводить напраслину на нормальных людей.
Не знаю Мамосюк Показати IP 17 Червня 2012 20:17
Доходи від оренди комунального майна - це доходи міської громади, а не колективу ДКП. Отож, судячи з публікацій, Мамосюк використала доходи міського бюджету на потребми колективу ДКП. Не важливо - які, але це незаконно, це - зловживання службовим становищем . За це кримінальна відповідальність. Прокуратура на цей раз права.
бухгалтер КХП Показати IP 17 Червня 2012 20:26
Я працювала простим бухгалтером на КХП і знаю. що Мамосюк по засіках підмітала борошно на КХП, заочно вчилась в інтитуті, всім відомо, що то за навчання заочно : два рази на рік на два дні зїздила в інститут, і через 4 роки - отримала диплом. Вона і на КХП махала своїм дипломом перед нами - спеціалістами зі стажем і досвідом роботи.
Алексу Показати IP 17 Червня 2012 20:35
Із хама - в пани . Не прості люди. Диплом її бачили на "Боніті", заочно закінчила інститут на "задовільно".
До Мамосюк Показати IP 17 Червня 2012 20:38
Пані, Мамосюк, а Ви розмістіть копію виписки до диплому , де зазначено як Ви здавали екзамени в навчальному закладі та копію диплома - тоді всі затнуться, коли подивляться, як ви гарно навчались у ВИШІ, і покладете кінець балачкам.
До не знаю Мамосюк Показати IP 18 Червня 2012 09:37
Все так - але трішечки не так: у договорах оренди з підприємством вказано розрахунковий рахунок підприємства,а тому зразу ж при зарахуванні цих коштів виникало податкове зобов'язання та податки на прибуток і дивіденди до місцевого бюджету - суми досить і досить суттєві,в загальному до 60% доходів,і ще окрім цих відсотків -100% до міста,а звідки?Як усього було 100%,а не 160%. Я здавала екзамени на відмінно та добре і маю навіть додаток до диплому,шановні. Коли буду на Ваше місце влаштовуватися на роботу- обов'язково подам і копію диплому, і додаток з оцінками.От залікової книжки не маю,щоб вестися на ваші провокації і в чомусь перед вами,немитими, оправдуватися. То тієї,що в сні працювала бухгалтером на КХП- коли це я підмітала по борошно по засіках? Вкажіть рік і місяць! В цьому конкретному випадку прокуратура доблесна не права,бо ЖОДНЕ комунальне підприємство рішення про сплату 100% від оренди НЕ ВИКОНУВАЛО.А от КРИМІНАЛЬНА СПРАВА ЛИШЕ ПО МАМОСЮК. І ще,якщо прокуратура права-то чому ж стільки негативного інформаційного лементу через деяку нездорову громадськість? До речі,якби такий був поганий диплом- то на Боніту безтолочів не брали (це так суттєва примітка).
Мамосюк Показати IP 18 Червня 2012 10:10
Зауважую,що кримінальних справ по інших суб'єктах є досить багато,а чомусь то обговорюють мою персону...Задумайтеся,будь-ласка,а чому?Кому ж я так дорогу перейшла? В "Молодості" я не працюю вже три роки,а справу АКТИВНО ШИЮТЬ!!!
Мамосюк Показати IP 18 Червня 2012 18:17
До так званого бухгалтера КХП№2: Якого високого профілю фахівці КХП були,а особливо бухгалтери,то я чого б перед вами мала хизуватися дипломом,адже я не в бухгалтерії працювала. А як ви спрацювали проти підприємства - то усім відомо,спочатку одного директора (Казнадзея) підставляли,потім -Гнасюка,тепер гадите і Москвича ,ось тепер і результат :КХП - вже не флагман у своїй галузі,а все ви малограмотні бухгалтери. Хоча жоден з тих фахівців,з якими я працювала там стільки років таких коментарів би не дав.Впевнена-1000%.
Пані Мамосюк Показати IP 22 Червня 2012 16:19
В ДКП не вірно вели облік доходів, тому Вам видавалось, що плату від надання в оренду приміщень коменальної власності потрібно зраховувати до доходів ДКП "Молодість", а це не вірно. Не всі кошти, які надходять на розрахункові рахунки СПД є доходами. Ви були балансоутримувачем приміщень, а власником є міська рада, в оренду їх здавала міська рада. Популярно поясню Вам: якщо Вам Знайомий-1 дасть гроші, щоб передати їх іншому спільному Знайомому-2 як плату за те, що Знайомий -2 здає Знайомому-1 в оренду квартиру. То чи будуть ці гроші в Вашими доходами ? Чи можете Ви під час тимчасового пербування цих коштів використати їх на свої власні витрати та віддати Знайомому -2 меншу суму, ніж отримали від Знайомого -1 . ? Звичайно - ні. Така сама ситуація була у Вас на ДКП.
Слідчий Показати IP 22 Червня 2012 16:26
Рішенням Господарського суду Волинської області від 27.12.2010 року позов прокуратури міста Луцька задоволено повністю та вирішено стягнути з ДКП "Молодість" в користь місцевого бюджету кошти в сумі 331 461,95 гривні, до державного бюджету - державне мито в сумі 3314,00 гривень та 236,00 гривні витрат на ІТЗ. Таким чином, колишній директор ДКП "Молодість" Мамосюк С.В. заподіяла місцевому бюджету прямих збитків на суму 331 461,95 гривні, а ДКП "Молодість" - 3 314,00 та 236,00 гривні. Це факт доведенимй судом, пані Мамосюк мала право брати участь як третя особа на стороні ДКП, але цього не зробила, бо нічого сказати суду. Отже Мамосюк С.В. більше не може вводити своїми балачками в оману територіальну громаду міста. Рішення ГС вона не оскаржувал в апеляційному порядку, тобто, визнала вчині нею протиправні діяння.
слідчому Показати IP 30 Червня 2012 14:14
Ви є поганий і нефаховий слідчий,бо ваші висновки базуються на доносах,а не на фактах,бо якби договори були заключені з міською радою - то вона і отримувала б ці кошти,а так і відповідало за все підприємство: технічний стан,санітарний стан,техніка безпеки,і це все робив обслуговуючий персонал,а йому за це треба було платити зарплату.Перестаньте вже доказувати те,який ви грамотний і фаховий,бо навіть прості люди до мене підходять і говорять,що це ви так зі мною розправляєтеся за деякі надані ГПУ факти по вашій діяльності. Рішення господарського суду я оскаржувала,проте колишній прокурор міста зробив все,щоб Шиба мене звільнив,і в якості третьої сторони в суд було звернення,проте суддя Соломка (нині покійна) не дозволила і мені,і юристу захищати права підприємства.Ви якщо чогось не знаєте ,чи просто не доганяєте - то ліпше не оббріхуйте.Нікого я в оману не вводжу,а ви є просто підбріхувач і інтриган. Знайшли в мені злодія,бо я працівникам,які ДІЙСНО ПРАЦЮВАЛИ ПОНАД НОРМУ ВИПЛАТИЛА ДОДАТКОВІ ВИПЛАТИ. ЇХ НЕ ВКРАЛА,А ВИПЛАТИЛА ЗГІДНО СТАТУТУ ТА КОЛЕКТИВНОГО ДОГОВОРУ. Про те ,який ви слідчий і по чиєму заказу мені відомо,Бог вам суддя,а не я.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus