USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Григоренко хоче «прикрити» комісію Осіпова

14 Травня 2012 18:14
Декотрі члени тимчасової комісії Луцької міськради з контролю за фінансуванням освіти в облцентрі ініціювали створення комісії заради піару.
Про це 14 травня під час засідання комісії заявив депутат із фракції «Батьківщина» Сергій Григоренко.
Голова комісії Андрій Осіпов зауважив, що Луцька міськрада не здатна впливати на проблеми з фінансуванням освіти в Луцьку. Щоправда, він додав, що мерія намагалася поліпшити ситуацію за рахунок внутрішніх резервів.
Також депутат сказав, що з боку членів комісії немає претензій до педагогів і не може бути зауваг до депутатів чи посадовців муніципалітету.
Створили комісію для політичної реклами?
Окрім цього, Осіпов розповів про те, що завдяки роботі комісії Луцька міська рада заборонила проводити «оптимізацію» в закладах освіти обласного центру: відправляти працівників у відпустки за власний рахунок та скорочувати ставки.
«З березня немає відпусток за власний рахунок і скорочення ставок. Це – гарантія для освітян Луцька», - зауважив депутат.
Натомість представник фракції «Батьківщина» Сергій Григоренко висловив думку, що комісія своїми діями тисне на міське управління освіти та галузеві профспілки. Мовляв, через це очільник відомства Олег Гребенюк декілька разів писав заяву на звільнення.
«Складається враження, що дехто з членів комісії намагається конфліктувати з профспілками», - відзначив депутат.
Водночас він поставив під сумнів необхідність існування тимчасової контрольної комісії комісії. «Невже ми не довіряємо Анатолію Пархом’юку – голові постійної профільної комісії ради?» - поцікавився Григоренко.
Також обранець громади висловив припущення, що його колеги по раді намагаються піаритися на проблемах освіти.
Здивований словами Григоренка позафракційний депутат Андрій Калахан запропонував йому готувати проект рішення міськради про ліквідацію комісії.
Думки та обурення профспілчан
Виступ Осіпова обурив очільницю профспілки луцьких освітян Галину Василенко. Вона висловила сумніви в ефективності роботи комісії в частині прийняття рішення про заборону «оптимізації».
Її частково підтримав Олег Гребенюк. Мовляв, у відпустки нікого примусово не відправляли, скорочення кадрів не було, та й режим роботи закладів освіти не змінився.
Щоправда, голова профспілкової ради школи № 25 Віктор Ткачук зауважив, що рішення міськради про заборону «оптимізації» «трохи зняло напругу». Також він обурювався втручанням комісії у роботу профспілок. Мовляв, лише члени організації можуть вказувати керівництву спілок.
У свою чергу, Василенко назвала тимчасову комісію непотрібною. «Якщо не дасте працювати, то ми будемо протестувати проти вас», - додала діячка.
Подивований Осіпов прочитав їй текст рішення міськради, де перелічені причини, які спонукали до створення комісії. На цьому обговорення припинили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Читач Показати IP 14 Травня 2012 18:59
Із працівників Луцького педколеджу вираховують по 5 - 6 ТИСЯЧ гривень, нібито переплачених у 2009-2010 роках. Напевно, вибори скоро, коштів брак.
юрист Показати IP 14 Травня 2012 19:28
В Григоренка тонка кишка, щоб "прикрити" комісію Осіпова. Мало лайна в дитинстві зїв. Григоренко - ковалик, стрекоза, чорна мураха.
Адвокат Показати IP 14 Травня 2012 21:12
Шановний юристе! Ви ніякий не юрист, а дешевий провокатор. Ви хочете щоб прикрили комісію і піджучуєте Григоренко. Якщо виникне необхідність, то і без ваших піджучувань роботу комісії згорнуть. Григоренко на вашу провокацію не купиться.
Вчитель Показати IP 14 Травня 2012 22:03
А пан Ткачук не є головою профспілкової організації школи №25 і не факт чи коли-небудь її очолить, бо через роботу на ринку він часу такого не має.
((( Показати IP 14 Травня 2012 22:17
Чому із 16 членів тимчасової контрольної комісії на засіданні присутні були тільки 7? Кворуму немає, але в Інтернеті стільки коментарів, ніби дійсно відбулося якесь легітивне зібрання.
Свідок Показати IP 14 Травня 2012 22:24
Цю комісію вже давно треба розігнати, бо вони ніколи і ні чим освіті крім балаканини не допомагають. Ось віддасть освіта борги, що накопичено за попереднього очільника мерії, тоді і вільні кошти з`являться.
007 Показати IP 14 Травня 2012 22:46
Григоренко шавка і малограмотний депутат ,завдяки Нікітюку в минулій каденцііі придбав пару квартир і автомобіль зібравши гроші за земельні ділянки на підставних осіб.Це для роздумів прокуратурі...........
свідомий із МВС до 007 Показати IP 15 Травня 2012 08:59
Розкрийте думку далі, якщо вам щось відомо. Це цікаво. Буду вдячний. Але чомусь сумніваюся у вашій щирості.
008 до 007 Показати IP 15 Травня 2012 09:57
Відчувається рука провокатора Іуди-Осіпова...
Алекс Показати IP 15 Травня 2012 13:52
Григоренко нікчема, яка не має ні роботи, ні освіти, нічого путьнього не створив. Певно отримав завдання від ПР зашкодити роботі комісії. Продивившись усю інформацію про роботу комісії Осіпова, слід подякувати групі депутатів, що витрачають свій час, реально захищають освіту, він їх роботи тільки позитив. Якщо профспілки продажні не хочуть працювати нормально, то їх треба переобрати. Профспілка повинна захищати, а не прикриватись обіцянками Азарова чи Клімчука
Юрій Показати IP 15 Травня 2012 16:17
Судіть про людей по їх вчинках і результатах їх вчинків. Чи масово не збирали у педагогів заяви про відпустку за власний рахунок? Збирали. Чи не переводили на менші ставки? Переводили. Чи розуміли всі що це неправильно? Так. Чи могли окремо взяті педагоги підняти це питання? Ні, бо боялися. Чи робили ефективні кроки ті, хто мали робити щоб припинити це(профспілки, відділ освіти, постійна деп. комісія і т.д.)? Ні. То якщо є людина, яка піднімає "незручні" питання і при цьому її діяльність набуває розголосу, то що тут є поганого? Чи міг завосвітою чи директор школи щось зробити зі своєї ініціативи всупереч вказівкам "зверху"? Ні. А коли вони утримуються від здійснення протизаконних дій з огляду на те, що щось там робиться в міській раді, то ця діяльність, яка відбувається в раді, є корисною. Тому якщо побічним ефектом позитивної роботи тимчасової комісії є піар, то що тут є негативного? Якщо комісія у своїй діяльності перетне межу закону, то тоді вперед! Притягуйте до відповідальності тих, хто винен. Думаю, пора уже позбуватися звички жити подвійними стандартами - на словах тишком обурюватися з приводу того, що є, а у реальних справах лишатися покірними вівцями. PS Я не героїзую п. Осіпова А., але слід віддати належне тим результатам його діяльності, які уже є на сьогоднішній день.
Чипокляк Показати IP 15 Травня 2012 21:33
Хто людям помогает, тот тратит время зря, хорошими делами прославиться нельзя. Ну все просто, на кожну хорошу справу знайдуться декілька негідників, які будут вважати справою свого життя гадити і заважати. Григоренко схожий на того, що каже це погана, так не треба... А сам хай покаже як треба. Хай спробує виступити відкрито проти діючої влади, навіть у найдрібнішому питанні. Шиба, Данильчук, Калахан, Боруцький, Бондарук, Осіпов, Разумовський, Савчук, Голєва, Смоленг, Плісецький, Пархомюк - це депутати, які працюють в комісії для освіти. Григоренко - працює в комісії проти освіти, використовуючи ситуацію підтримує керівництво міської освіти і керівника профспілки. Люди все бачать і не треба вважати освітян нерозумним стадом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus