USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Екс-депутата звинувачують у зловживаннях

16 Березня 2012 12:05
Луцький міськрайонний суд розглядає кримінальну справу щодо обвинувачення колишнього директора ДКП «Молодість», екс-депутата міськради Світлани Мамосюк у зловживанні службовим становищем.

Як розповів «ВН» перший заступник прокурора Луцька Микола Біляк, кримінальну справу щодо Мамосюк скерували до суду ще в грудні 2011 року. Її обвинувачують у зловживанні службовим становищем - на підставі частини 2 статті 364 Кримінального кодексу України. За його словами, мова йде про незаконне використання коштів (за даними «ВН» - приблизно 150 тисяч гривень).

За це Світлані Мамосюк може загрожувати позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Окрім того, ця стаття передбачає ще й штраф від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Світлана Мамосюк підвердила «ВН», що кримінальна справа щодо неї перебуває в суді. «Так, це правда. 27 грудня 2011 року слідчий прокуратури, протримавши справу з березня, передав її до суду», - зазначила вона.

За її словами, їй закидають те, що вона скерувала 156 тисяч гривень на виплату премій і надбавок працівникам ДКП «Молодість».

«Не слухаючи моїх пояснень, справу шили білими нитками. Одним словом я це назву – «компанєйщина». Якщо я людям виплатила премії і надбавки до заробітної плати до свят… І міська рада так само робила. Ці 156 тисяч гривень, які мені інкримінують, це не бюджетні кошти, адже ми – госпрозрахункове підприємство», - переконує вона.

Світлана Мамосюк певна, що «зараз є велике бажання мене наказати». «Бо я багато що завадила прокуратурі зробити», - додала вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Сусідка Показати IP 16 Березня 2012 13:38
от тобі і кінець ділової дами.
Лучанин 34 Показати IP 16 Березня 2012 14:09
"... те, що вона скерувала 156 тисяч гривень на виплату премій і надбавок працівникам ДКП «Молодість»." - Круто живуть, на премії і надбавки вистачає. А що корисного для мешканців Луцька зробили працівники ДКП "Молодість" ?
мешканець Луцька до Лучанин 34 Показати IP 16 Березня 2012 14:26
Пыдпиємство здавало всі свої приміщення в оренду підприємцям міста на пільгових умовах.
Небайдужий Показати IP 16 Березня 2012 14:32
Ті виплати були за який період, на яку кулькість людей, скільки склали в перерахунку на одну людину? По суті - дріб'зок при копійчаних зарплатах. Чи не варто придивитись до надбавок і виплат по "Луцьктеплу" і іншим одіозним підприємствам? Все це дуже скидається на зведення рахунків з Мамосюк за її "довгий язик" коли вона була депутаткою.
питаю Показати IP 16 Березня 2012 14:35
Питання: вона вкрала ці гроші собі чи законно видала людям? Так тепер треба посадити від 3 до 6?
Дама Показати IP 16 Березня 2012 20:38
До сусідки: не смійся, дзядку,з чужого нападку! Таку справу можуть інкримінувати й вам,сусідко.
Сусідка Показати IP 16 Березня 2012 21:02
Якщо буду так красти то звичайно і мені пришиють.
маДама до Сусідка Показати IP 18 Березня 2012 11:24
А ви значить крадете, тільки менше?
до сусідки Показати IP 17 Березня 2012 21:12
а так -то як???
Дамі Показати IP 18 Березня 2012 21:30
Такі справи можуть інкримінувати лишен тим дама, які працюють керівниками державних або комунальних підпримємств і роздають премії на власний розсуд без рішення міської ради своїм родичам, в т.ч. чоловікові, до Трійці,Миколая і інших свят. Госпрозрахункове підприємство мало право з зароблених грошей виплачувати премії, але вони їх не заробляли, вірніше - заробляли, але в касу не здавали, а в кишеню мадам Мамосюк. А премії виплачувала своєму чоловікові з тих коштів, які потрібгно було перераховувати до міського бюджету.
Сусідка Показати IP 19 Березня 2012 13:46
Не краду то і не звинувачують, а Мамасюк сину квартиру на Мамсурова за які шиши купила?
з вул.Мамсурова до Сусідка Показати IP 25 Березня 2012 14:17
«Грехи других судить Вы так усердно рветесь, начните со своих и до чужих не доберетесь»Вы когда-нибудь были на улице Мамсурова?Поедьте и посмотрите,хотели бы вы там жить?
депутат Показати IP 21 Березня 2012 01:54
Земельну ділянку незаконно приватизувала на маму-пенсіонерку. Добряче крала , якщо мала намір особняк будувати. Її чоловік перебивається тимчасовими мізерними заробітками. Підприємці знають, як депутат Мамосюк їх "доїла" за "вирішення питань".
До "дами"-сусідки Показати IP 23 Березня 2012 22:19
Ви знаєте ,як я живу? Ви буваєте у мене вдома? Ліпше дивіться за своїм чоловіком,якщо він у вас є.Бо свого під носом не видно,а чуже під лісом видати. З моїх синів ніхто не живе на Мамсурова. І ще,якби я доїла підприємців за вирішення якихось питань,то вони б не підтримували зі мною і надалі дружні стосунки.Ви навіть і прізвища мого не знаєте,а беретеся судити,розумако.
суідка Показати IP 17 Квітня 2012 17:59
Прикол від Мамосюк : розмістила резюме і вказала, що одружена - тобто, має дружину, а не чоловіка, а то б вказала, що заміжня.
До "суідки" Показати IP 8 Травня 2012 21:35
А не прикол ,що ви "просто глупая женщина",яка не знає азів української мови. Що вам до мене ? Кого я маю чи чоловіка ,чи коханця, чи просто покровителя,а що ви взагалі можете про мене знати. Я ж з вами на брудершафт не пила. То й не шукайте приколів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus