USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Демонтували намети чорнобильців у Донецьку. ФОТО. ВІДЕО

12 Грудня 2011 10:39
На ніч із 11 на 12 грудня в Донецьку близько будівлі Пенсійного фонду області залишилися близько 20 людей, більшість яких – інваліди-чорнобильці.

Один із них продовжував голодування, повідомляє Українська правда.

Люди залишилися на вулиці без наметів, речей та електрики.


Як відомо, увечері в неділю, 11 грудня, співробітники комунальних служб міста й правоохоронці демонтували останній намет у таборі чорнобильців-голодувальників, у якому розміщувалася приймальня народного депутата Анатолія Гриценка.

О 19:30 неділі організатори акції протесту ліквідаторів аварії на ЧАЕС, яка проходила біля Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області, заявили про припинення голодування.

Увечері до наметового містечка прибув голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький і провів переговори з ініціативною групою протестувальників.

Губернатор гарантував виділення коштів із обласного бюджету обсягом 500 тисяч гривень для вирішення найнагальніших проблем. Додатково 500 тисяч виділяють міста й райони, а також будуть задіяні позабюджетні фонди.

Шишацький пообіцяв сприяти в наданні конкретної допомоги особливо нужденним.

Після переговорів більшість жителів наметового містечка почали згортати намети, але частина протестувальників відмовилася припиняти акцію.

Останній намет у таборі голодувальників демонтували співробітники комунальних служб міста й правоохоронці. При цьому в наметі були люди.


За демонтажем стежив заступник голови - керівник апарату Донецької ОДА Вадим Фомін, а також заступник начальника ГУМВС у Донецькій області-начальник міліції громадської безпеки Роман Романов.
Акція чорнобильців у Донецьку проходила з вечора 14 листопада. Вони вимагали здійснювати їм пенсійні виплати відповідно до рішень судів.
Донецький обласний адміністративний суд заборонив проведення акції біля стін будівлі головного обласного управління Пенсійного фонду у зв'язку з загрозою терактів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Совість Волині Показати IP 12 Грудня 2011 11:24
Да потому, что ДЕМОКРАТИЯ!!! Кушайте господа...
Хатуль Мадан до Совість Волині Показати IP 12 Грудня 2011 19:54
правильно, треба було б зразу - расстрілять, як при сРаліні робили.
алекс Показати IP 12 Грудня 2011 18:15
вот на что способна власть и это лишь цветочки.вскоре всех на колени поставит янукович.
Хатуль Мадан Показати IP 12 Грудня 2011 19:54
наплодили пільговиків як собак нерізаних. лопату в руки - і працювти! рецепт від Міколи Янавіча Дапашліви.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus