USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Через скандал у Луцьку МЗС Польщі створило «антикорупційну» електронку

11 Серпня 2012 13:38
У Міністерстві закордонних справ Польщі вибачилися за дії працівників консульського представництва у Луцьку і створили спеціальну електронну скриньку, куди можна скаржитися на корупцію при видачі віз.

Про це йдеться у переданій УНІАН заяві прес-секретаря польського МЗС Марчіна Босацького.

«Нам прикро, що кілька працівників поставили під загрозу імідж МЗС та приязну до наших сусідів на Сході політику, оцінену українським, білоруським та російським суспільством. Перепрошуємо за їхні дії», ‒ сказано у заяві.

Прес-секретар зазначив, що міністерство вирішило провести перевірку діяльності консульства у Луцьку після появи на початку серпня повідомлень у засобах масової інформації про корупцію у цій установі.

За даними Босацького, рішення про відкликання всіх візових консулів та генконсула з Луцька після виявлення порушень прийняв особисто міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

Аби посилити контроль за своїми працівниками, у МЗС Польщі вирішили створити спеціальну електронну скриньку [email protected], на яку можна надсилати інформацію про зловживання польських дипломатів.

«Підкреслюємо, що дії у Луцьку не вплинуть ні на темпи, ні на кількість віз, котрі видаються громадянам України. МЗС Польщі надалі продовжуватиме реалізувати засади приязної візової політики на Сході в рамках процедур Шенгенської зони, які нас зобовʼязують», ‒ наголосив Босацький.

Як уже повідомлялося, у МЗС Польщі оголосили про відкликання генерального консула у Луцьку Марека Мартінека та усіх пʼяти візових консулів через виявлені під час перевірки порушення при видачі віз, які, зокрема, полягали у видачі віз низці заявників поза чергою та створення «віртуальної черги» офіційним посередником консульства.

За неофіційними даними, низка працівників Луцького консульства спільно з місцевим підприємцем упродовж останніх двох років організувала нелегальну видачу шенгенських багаторазових віз, котрі продавала охочим за 300-900 євро, в той час як їхня офіційна вартість для українців становить 35 євро. Минулого тижня польська прокуратура, яка розслідує справу щодо нелегальної видачі віз в Україні з 2011 року, повідомила, що поки не висувала звинувачень жодному польському дипломату.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus