USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Башкаленко пригрозив забрати кошти, виділені на ремонт доріг

18 Березня 2013 14:08
Через бездіяльність сільських та селищних голів державні субвенції на ремонт доріг у населених пунктах Волині не реалізовуються. Проектно-кошторисну документацію, що потрібна для початку робіт підрядних організацій, які ремонтують дорожнє полотно, готують не всі сільські громади.

Про це розповів 18 березня під час наради з питань ремонту автомобільних державного і місцевого значення та доріг комунальної власності Леонід Кирильчук - начальник управління інфраструктури та туризму облдержадміністрації.

За його словами, на ремонт доріг у місцевих громадах за минулий рік з державних субвенцій виділили понад6 мільйонів гривень.

«Ефективно освоїли кошти в містах Володимир-Волинський, Нововолинськ та Луцьк, в Любомльському та Луцькому районах. Це міста і райони, де освоєння коштів більше 99%. Місто Володимир-Волинський та Луцький район – використали 100% коштів на ремонт автошляхів», - повідомив Кирильчук.

Посадовець наголосив, що багато районів не зуміли реалізувати державні кошти за призначенням. Найгірше, мовляв, в цьому питанні спрацювали Турійський (48%), Володимир-Волинський (56%), Камінь-Каширський (57%), Ковельський (59%), Ратнівський (60%) та Локачинський (60%) райони.

«Ми бачимо нерозуміння сільських і селищних голів та підрядних організацій, яким доручалося виконання робіт по ремонту. Вони не поспішають використовувати державні кошти, які вже виділені, на підготовку потрібної документації та покращення стану доріг», - розповів Кирильчук.

До слова, найбільше субвенційних коштів держави освоїло підприємство ТзОВ «Луцькавтодор-сервіс» - 32% або 11 мільйонів та ДП «Волинський облавтодор» – 18,9% або 7,2 мільйона.

Заступник голови ВОДА Олександр Башкаленко під час наради наголосив, що сільські, селищні та районні голови втратять державні кошти, виділені на ремонт комунальних доріг, якщо до 1-ого квітня не підготують проектно-кошторисну документацію на виконання ремонтних робіт в межах своїх рад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
андрiй76 Показати IP 18 Березня 2013 16:31
А не поспішають тому,що ще не придумали схеми за допомогою якої ці кошти можна буде списати у власні кишені...
Обурена Показати IP 18 Березня 2013 17:47
Все вже давно но кишенях поховали і з Б П поділили, та до Києва відсотки завезли. Рука руку миє. А нам дурням розповідають про виконання плану .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus