USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

7 днів - тільки російські канали. Експеримент американського письменника

24 Лютого 2015 16:16
Американський письменник російського походження Гарі Штейнгарт провів експеримент і цілий тиждень дивився виключно підконтрольні владі російські телевізійні канали. Він зачинився в готелі і дивився лише "Перший канал", "Росія 1" та НТВ. Про це повідомляє ТСН.

Гарі Штейнгарт оточив себе кількома телевізорами та дозволив собі лише дві години на добу плавати у басейні. "Володимир Путін, як відомо, дві години кожного ранку плаває у басейні. Без анексії Коннектикуту або спроб втримати валюту, я буду майже як він", - пише Штейнгарт.

Згідно з даними незалежної дослідницької фірми Levada Center, 90% росіян дізнаються новини з телебачення. Люди середнього віку та старші, сформовані ще за радянської системи, особливо полюбляють дивитися телебачення.



Два головні канали – "Перший канал" і "Росія 1" – належать державі. Третій – НТВ – номінально незалежний канал, але ним керує "Газпром-Медіа" – дочірня компанія російського енергетичного гіганта, пише The New York Times.

Кожному каналу письменник дає коротку характеристику.

"Росія 1" відомий кремлівським пропагандистом Дмитром Кісельовим, який погрожував рознести США бомбою до "радіоактивного попелу".

НТВ, на думку Штейнгарта, має більш розважальний характер, знімає плагіати на американські шоу і в той же час активно критикує Захід. Автора попередив друг із Санкт-Петербургу, що перегляд російських новин може зашкодити його здоров'ю. Чоловік назвав їх "біологічно небезпечними".

Цілий тиждень Штейнгарт дивився лише російські новини.

ДЕНЬ ПЕРШИЙ

У перший день письменник відмічає, що російське телебачення зберегло найкращі традиції американської та європейської поп-культури, з певними, більш абсурдними змінами. Штейнгарт відмітив певну істерію показаної аудиторії, яка аплодує музиці абсолютно не в такт. Це підтвердив Марк Батлер, викладач музичної теорії у Північно-Західному університеті.

Тим не менш, ця істерія заразила на якусь мить і самого письменника. Штейнгарт відмітив щирість переживань ведучих, коли вони звертаються до глядача та постійне наголошення на тому, що Росія солідарна до всіх.

"На нашій сцені немає меж", - повідомляють з екрану ведучі. Вони говорять про зірок, які підтримали агресію Росії і їм заборонили в'їзд на територію України.

ДЕНЬ ДРУГИЙ

Попри постійну критику Заходу, ефірний час заповнений голлівудськими стрічками, а ведучі випусків новин відрізняються своїм "гіпнотичним" стилем мовлення. Попри серйозну економічну кризу у країні, ЗМІ з пристрастю підтримують Путіна. Вони користуються двома стратегіями.

"Перша, вони звинувачують Захід та його санкції у економічній ситуації.

Друга, зародок української демократії зображають як нацистський рух під керівництвом західних господарів".

Автор зазначає, що майже кожна російська сім'я постраждала від нацистської навали, тому ця тема для них особливо болісна.

Штейнгарт пише, що ведучі російських новин прямим текстом заявляють, що "фашистська ідеологія стане державотворчою в Україні", наголошуючи, що "замість святкування Нового року, українці славлять Степана Бандеру".

ДЕНЬ ТРЕТІЙ

Штейнгарт пише, що "намагається очистити свій мозок від російського ТБ", адже різні мотиви та голоси ведучих "засідають" у голові.

Письменник зауважує, що з екранів трьох каналів у новинах про Україну постійно чути про фашизм, нацизм та антиросійські настрої. Журналісти проводять паралелі з гітлерівською Німеччиною.

Автор відмічає суперечливість у поглядах відносно сексу на російському телебаченні. У серіалах та "ситкомах" цієї теми консервативно уникають. В той же час реаліті-шоу вражають своєю відвертістю.

ДЕНЬ ЧЕТВЕРТИЙ

Письменник пише, що йому почали снитися сни з фашистами, Києвом та ведучими "Росії 1". Він відмічає, що в голові у нього "хаос". У новинах вкотре розповідають, що "Захід розвалюється".

Це підтверджує аварія у Великобританії, скандал у королівській родині та принц Гаррі, який носить "нацистську форму".

"Росія ж напроти, веде зразкове нефашиське життя. Індонезійський уряд покладається на російських дайверів, героєм документальної передачі стає поштар з глибинки – "сіль російської землі", який дивним чином не палить і не п'є".

ДЕНЬ П'ЯТИЙ

Гарі Штейнгарт викликає додому свого психіатра. Він говорить з ним про радянське минуле його батьків та його можливу реальність через телебачення, якби він жив у Росії.



Експеримент змусив чоловіка звернутися до свого психіатра.

ДЕНЬ ШОСТИЙ

"Я починаю пити одразу після сніданку". Так починає шостий день "російського марафону" Гарі Штейнгарт.

"Яка потужна зброя це путінське телебачення. Як майстерно поєднує воно ностальгію, порок, параною та низькосортний гумор, як швидко воно притуплює почуття та одночасно викликає гнів", - пише автор.

На шостий день Штейнгарт заходить на незалежний російський сайт. Там він стикається і з падінням ціни на нафту, і інформацією про Навального, і зі статтями на кшталт "Як впаде режим: можливий сценарій".

ДЕНЬ СЬОМИЙ

В останній день свого експерименту письменник дивиться чергове реаліті-шоу.

Його друг Кіт Гессен повідомляє йому останні актуальні новини України, про які написали вже всі світові ЗМІ. Не згадуються вони лише на трьох каналах: "Першому", "Росія 1" та НТВ. "Справа не в інформації, яку вони доносять до слухачів, а в тому, як вони це роблять. Таке відчуття, що вони зачитують прислане прямо з Кремля послання", - вважає Гессен.

"Через покоління новини "Першого" каналу за 2015 рік будуть виглядати такими ж сміховинними як радянська документалістика про збір врожаю зернових. Молоді залишиться лише дивуватися, через який абсурд довелося пройти їхнім батькам", - підсумовує Гарі Штейнгарт, завершуючи свій експеримент.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Usa Показати IP 24 Лютого 2015 16:28
Бедолага.....
Анонім до Usa Показати IP 24 Лютого 2015 22:02
коментар було видалено
Анонім до Usa Показати IP 25 Лютого 2015 09:57
Як би сів за перегляд американського телебачення росіянин або українець (ми такі однакові за своєю культурною ментальністю і вподобаннями!!) то зблювалися б за перші дві години! Більш тупих кінофільмів, мультиків і іншої "шоу-продукції" американського телебачення ні в кого з народів немає! Саме хороше кіно - європейське. А політичні передачі та новини однаково зомбують в усіх країнах світу!! Цей тупий матеріал передрукували вже усі українські ЗМІ перед тим не проаналізувавши стан нашого вітчизняного телебачення - це один в один Росія тільки із знаком мінус!!
у параши Показати IP 24 Лютого 2015 17:13
зомбоящик
Штефан, Луцьк Показати IP 24 Лютого 2015 17:16
А я люблю дивитися російське ТБ! І зовсім не збираюся відмовлятися від перегляду російських серіалів!
Анонім до Штефан, Луцьк Показати IP 24 Лютого 2015 17:29
Ти , видать д..к по жизни!!!!
Штефан, Луцьк до Анонім Показати IP 24 Лютого 2015 18:25
Ти, видать п....с по жизни!
Моль Показати IP 24 Лютого 2015 18:24
А мене курс бакса більше хвилює і чому ніхто не несе покарання за штучне зубожіння людей.
дідо до Моль Показати IP 24 Лютого 2015 18:26
36 грн. вже ЗМІ повідомляють!
Usa до дідо Показати IP 24 Лютого 2015 20:22
А рубль сколько?????
Анонім до Usa Показати IP 24 Лютого 2015 21:43
UAH 10 Украинская гривна 22.6925 руб. (ЦБ РФ)
Usa до Анонім Показати IP 25 Лютого 2015 00:36
Лучше телевизор смотреть:)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus