USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.56 10.75

60 років тому коронували британську королеву. ФОТО

2 Червня 2013 17:17
Від дня коронації британської королеви виповнюється 60 років. Офіційна коронація Єлизавети ІІ відбулася 2 червня 1953 року, хоча британський престол перейшов до неї після смерті батька у лютому 1952. - повідомляє BBC Ukrainian.

На день коронації Єлизаветі ІІ було 27 років.
4 червня у Вестмінстерському абатстві має відбутися урочисте богослужіння, на якому, крім королеви, будуть присутні її чоловік - герцог Единбурзький Філіп, члени королівської родини та близько тисячі гостей.

Через 3 роки Єлизавета може побити рекорд
На сьогодні Єлизавета ІІ - найстаріший за віком британський монарх, проте їй треба правити ще 3 роки, аби перевершити рекорд британської королеви Вікторії, яка залишалася на престолі 63 роки.

Як Єлизавета буде святкувати
Власне, на річницю коронації 2 червня у королеви не заплановано жодних публічних заходів, оскільки цей день випав на неділю, і королева проведе у родинному колі у резиденції британських монархів у Віндзорі, де відвідає традиційну недільну служби у церкві.


У рамках святкувань ювілею коронації сад Букингемського палацу - головної резиденції британських монархів - відкриють для усіх бажаючих від 11 до 14 липня.

Коронація Єлизавети у 1953-ому
Це була надзвичайно видовищна церемонія із урочистим принесенням присяги королевою та величною музикою.
Ця подія зібрала докупи таку кількість іменитих гостей, яку у цій країні бачили хіба що за часів розквіту Британської Імперії.

Головуючими на церемонії Коронації завжди є релігійні діячі та духовні особи високого сану з Англіканської церкви.



Коронація, першою чергою, є релігійною подією, що символізує посвячення короля чи королеви на довічне служіння своєму народу.

Саме у цьому і полягала надзвичайна значущість цієї церемонії для молодої Єлизавети, коли 2 червня 1953 року вона увійшла до Вестмінстерського абатства, в древніх стінах якого перед обличчям Бога британські монархи вже майже тисячу років приносили клятву виконувати для свого народу ту роль, яку їх зобов’язувала виконувати належність до королівської родини.

Тоді церемонію принесення королівської присяги проводив Архієпископ Кентерберійський.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus