USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.45 10.60

1+1: апеляційний суд Львова вирішував, кому бути секретарем міськради Луцька

5 Липня 2017 11:27
Апеляційний суд Львова вирішував, хто буде секретарем Луцької міськради. Луцькі депутати вважають таке рішення судівським свавіллям, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Нагадаємо, вчора відбулося засідання у Апеляційному суді Львівської області щодо задоволення позову екс-секретаря Луцької міської ради Юлії Вусенко про поновлення її на посаді. Суд залишив рішення Луцького міськрайонного суду без змін.

"Засідання суду – це відгук буремного півріччя у луцькій міськраді. Відколи помер мер міста, його обов'язки перейшли до секретаря міськради, що й мав призначити позачергові вибори. Це була Юлія Вусенко, однак вибори вона не призначала – більше того, навіть сесії міськради не збирала. Тож міські депутати змістили її з посади, а наступним призначили Ігоря Поліщука. Кілька місяців Вусенко не давала про себе знати, аж раптом на початку червня з'явилося рішення луцького суду про її поновлення на посаді", - йдеться у сюжеті ТСН.



Щоби виконати рішення суду, її наступник Ігор Поліщук скликав сесію, бо посада секретаря виборна і за нього мають голосувати депутати. Та більшість знову була проти Вусенко. Цього разу рішення вона оскаржує і апеляційному суді у Львові, де мером її однопартієць. Поліщук хотів скасувати постанову луцького суду про поновлення Вусенко, бо тоді близько 700 рішень міськради втратять чинність й місто паралізує. "Автоматично потягне нечиність всіх прийнятих рішень за вказаний період часу, які стосуються усіх мешканців міста Луцька. Ваша честь, це призведе до колапсу в місті", - наголошували адвокати.

Такий аргумент лучан на рішення львівських суддів не вплинув. Вони поновили Вусенко на посаді. Своє рішення судді традиційно не аргументують. Не хоче заявити свою позицію і Юлія Вусенко. Поліщук, який напередодні добровільно пішов у відставку з посади, рішення суду назвав прогнозованим. "Під час розгляду справи вже був готовий повний текст рішення, про що повідомив адвокат. Оскільки, коли суддя зачитував рішення, у нього був примірник з шести аркушів, що свідчить, що рішення вже давно було готове і сьогоднішній розгляд ніякої ролі не відігравав", - заявив він.

З його слів, задоволення позову - це найбільша наруга над судовим процесом і чинним законодаством.

Незалежні юристи ж кажуть, що скільки б разів не ходила колишня секретарка міськради до суду, проголосувати за неї мають усе ж ті самі депутати, які вже двічі голосували проти неї. Вибори мера Луцька заплановані на кінець вересня. Ігор Поліщук уже заявив, що на них балотуватиметься й саме задля цього напередодні залишив посаду секретаря міськради. А депутати одразу й одноголосно обрали нового секретаря – Григорія Пустовіта.

Сам же новообраний секретар Луцької міської ради вважає Григорій Пустовіт, що якщо суд триває 15 хвилин - це не суд, а фарс.З його слів, суд має вислухати всі сторони, а юристам по великому рахунку не дали повноцінно виступити.

Тим часом, голова Волинської облради Ігор Палиця, коментуючи рішення суду по справі екс-секретаря Ігоря Поліщука, зауважив, що за вказівкою обраних осіб, залякані суди замість народу обирають, хто керуватиме містом. Натомість, всіх, хто намагається протистояти узурпації, називають російськими провокаторами та колаборантами.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Так Показати IP 5 Липня 2017 12:01
Треба добитись призначення дочасних виборів міського голови, вибрати міського голову. Треба в правовому порядку розібратись з командою Романюка. Треба запропонувати лучанам реалістичну міську політику. Треба позбутись усіх попередніх дурниць усіх попередніх влад міста, а не намагатись зі старого зробити нове.
Лучанин Показати IP 5 Липня 2017 13:09
Поліщук хотів скасувати постанову луцького суду про поновлення Вусенко, бо тоді близько 700 рішень міськради втратять чинність й місто паралізує. "Автоматично потягне нечиність всіх прийнятих рішень за вказаний період часу, які стосуються усіх мешканців міста Луцька. Ваша честь, це призведе до колапсу в місті. Адвокати серйозно вважали, що це є підставою для скасуваня рішення???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus