USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.55 10.70

Волиняни на засіданні УРП: Україна повинна бути цілісною

3 Березня 2014 19:15
У Києві відбулося засідання Центральної ради УРП. Від Волинської крайової організації на з’їзді були присутні Валентин Добрянський (голова Волинської крайової організації), Володимир Мигас (заступник голови) та активні представники Української республіканської партії у Луцьку Ірина Констанкевич та Тарас Юхимчук.

Головним питання порядку денного стали події, які сьогодні відбуваються на теренах України.

«Хочу зазначити, що УРП – активний учасник боротьби за усунення влади Януковича. Активну участь у Віче на Майдані брав наш почесний голова Левко Григорович Лук’яненко, діючий голова Сергій Джердж, голова Центрального секретаріату Валентина Безніщенко. Завдячуючи їхнім зусиллям була сформована 40 (республіканська) сотня УРП (сотник - Роман Семчишин). Я також був у її складі на Майдані.


Як голова крайової організації, хочу відзначити активну участь члена нашої організації, депутата Луцької міської ради Ірини Констанкевич. За сприяння Ігоря Палиці, засновника благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк», у якому Ірина Мирославівна обіймає посаду заступника голови правління, була надана значна матеріальна допомога на встановлення нашого намету, агітаційного центру на Майдані у Києві, на допомогу пораненим з 40-ої сотні. Безперечно, я і вся наша крайова організація дуже тішимось, що до нас приходять такі свідомі та активні люди», – розповів Валентин Добрянський.





Під час засідання Центральної Ради Валентин Добрянський передав керівництву партії вірш Сіми Кордунової про страшні події 18-19 лютого.

Члени партії віддали шану героям Небесної сотні. Серед 40-ї (Республіканської) сотні на Майдані – 8 поранених, та загиблий від рук снайперів Йосип Шилінг.

Зі слів Валентина Добрянського, підіймали також питання покарання винних, люстрації, ситуації в Криму, нового Уряду та виборів Президента України.

«На щастя, у нас немає таких людей, які би ганьбили УРП. Думаю, кожна політична сила знайде можливості розсудити, хто працював на Україну, а хто прийшов у політику, щоб збільшити свої статки і відділить зерно від полови», - зазначив Валентин Добрянський.

Також він розповів про те, що Українська республіканська партія засуджує події, які відбуваються в Криму. Центральна рада УРП з метою стабілізації ситуації і збереження територіальної цілісності держави зверталася до Верховної Ради України 1 березня з проханням вжити надзвичайних заходів, передбачених Конституцією та чинним законодавством України, для організації відсічі агресору та іншими пунктами.

«Український дух незламний, тому це буде безповоротна і остання поразка, адже путінський режим прорахувався в силі духа українців, їхній моральній стійкості. Відому українську приказку «Моя хата скраю» раніше продовжували словами «я перший ворога зустрічаю». На жаль, є дезінформація серед населення Росії. Але танки не все вирішують, Україна велика держава, це не Абхазія і не Чечня. І ще жоден агресор, який розпочинав війну проти народу, не переміг», - розповів голова Крайової організації УРП.

Також Валентин Добрянський розповів, що структура УРП – однодумці, об’єднані ідеєю «Україні – українську владу», яка задекларована у гаслі: «Цілі наші шляхетні і відкриті, засоби наші чесні і мирні, ми переможемо!»

Фото Михайла Хоменка

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus