USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.35 10.48

У Луцьку допомогли дитині зі спектром аутизму

7 Квітня 2016 18:30
Мати хлопчика зі спектром аутизму звернулася до громадської організації «Янголята», яка спільно з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» допомагає особливим діткам.

Про це повідомили у прес-службі Фонду.

«Я – мама трьох дітей. Маю хлопчика зі спектром аутизму. Віталику десять рочків, він не відвідує школи, бо нам відмовив садочок і школа, нас відправляли до інтернату. В нього є сестричка Настуся, якій 16 років і братик Сергійко, йому 5 років. Вони спілкуються між собою добре, дітки граються», - розповідає мама Аліна Машкова.

Зі слів мами, те, що Віталик – особлива дитина, помітили рано. З 6 місяців хлопчик не завжди реагував на ім’я, йому було байдуже, коли його брали на руки. До десяти років Віталик спілкувався лише в колі родини. Про своє право на дошкільну освіту та навчання в звичному закладі батьки хлопчика не знали.

Сім’я Машкових проживає в Млинові, але у Рівненській області так і не знайшла підтримки. В інтернеті Аліна знайшла контакти громадської організації з Волині «Янголята» і вирішила спробувати звернутися.

«Це єдина група, яка прийняла нас до себе, тому я їм щиро вдячна. Юля (ред. – голова ГО) дуже мені допомогла. Вона налаштувала мене морально, що моя дитина має право вчитися, її не обов’язково віддавати в інтернат», - додає мама.

Зараз Віталик займається із дефектологом навчально-реабілітаційного центру Іриною Янченко.
«Віталик, коли перший раз прийшов, лише плакав, кричав. Під час першої зустрічі я розмовляла тільки з мамою. А потім уже поступово дитина звикла, ми подружилися (можна так сказати) і почалися заняття. Зараз і мама, і я задоволені результатом», - зауважує Ірина Янченко.

«Янголята» вирішили не зупинятися на звичайній освіті. Оскільки у дітей-аутистів дуже вразлива емоційна сфера, то можна діяти через відчуття музики, слова, малюнка, руху.

Голова ГО «Янголята» Юлія Поліщук торік звернулася за підтримкою до Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

«Ми отримали допомогу від Фонду, і протягом жовтня 2015 року мали змогу проводити з дітками заняття музичної терапії. Протягом цього року Фонд так само продовжує надавати допомогу у проведенні занять. Ми змогли додати арт-терапію, заняття із хенд-мейду», - поділилася радістю Юлія Поліщук.

За кілька місяців, що Віталик займається з іншими «янголятами», він багато чого досягнув. Найголовніше – почав розмовляти, повторювати окремі слова. А це означає, що назріла потреба у спілкуванні, у тому, аби порозумітися із оточенням.

Мама Віталика вважає, що у «янголят» можна повчитися: «Мені здається, що такі дітки набагато добріші, вони роблять добрішими, мудрішими людей навколо, а це і є любов».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus