USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.70
  • PLN 10.77 10.92

Луцькі активісти вчилися працювати в команді з мешканцями сходу

21 Січня 2016 16:46
Четверо активістів з Луцька протягом трьох днів (15-17 січня) навчали мешканців Слов’янська та Краматорська написанню проектних заявок, ведення безконфліктного діалогу та роботі в команді над проектами соціальної дії.

Про це йдеться на сторінці події у Фейсбуці.

Так, з 15-17 січня у 30-ох містах України відбувався Всеукраїнський Марафон Активних Громадян в рамках однойменної програми Британської Ради в Україні «Активні Громадяни» (ActiveCitizens).



Як розповів менеджер проекту Віталій Тихонович, мета марафону – дати поштовх новій хвилі проектів соціальної дії, а також активізувати діалог між різними регіонами України.

Серед пріоритетів – залучити партнерські організації зі сходу для співпраці з Волинню, охопити нову аудиторію, почати працювати з місцевими активістами міст та з сільської місцевості «Під час трьохденної поїздки ми повністю зруйнували усі стереотипи, які у нас були, коли ми тільки виїжджали з Луцька. Я радий, що молодь Краматорська дуже активна, і їхні настрої – проукраїнські», – прокоментував Віталій.



Він же розповів, що під час їхнього перебування у Краматорську у вільний від тренінгів час активісти знімали соціальний експеримент, мета якого – з’ясувати, скільки людей зверне увагу на людину, якій стало зле.

Нагадаємо, такий же експеримент організували в Луцьку.

Так, попри епідемію грипу у їхньому місті, люди підходили, пропонували допомогу, намагались викликати швидку, бігали в магазин за водою і в аптеки за ліками. «Можливість познайомитись з молоддю Слов'янська була для мене черговим викликом програми Британської Ради. Робота з активістами допомогла позбутись низки стереотипів щодо мовних, культурних аспектів життя вДонецькій області, – поділилася своїми враженнями від поїздки Ірина.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus