USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Мобілізовані знову не мають бронежилетів і касок, - горохівські волонтери

10 Лютого 2015 16:14
Мобілізовані з Горохівського і Локачинського районів проходять підготовку на полігоні у селі Старичі Яворвіського району, що на Львівщині. Волонтери відвідали їх цими вихідними і дізналися, що хлопцям не видали засобів індивідуального захисту, а командири радять купувати спорядження самотужки. Про це йдеться на місцевому сайті Нorohiv.com.ua.

Нагадаємо, виконувач обов’язків військового комісара Волинського обласного комісаріату Роман Кулик запевняв, що бійці, яких мобілізують в рамках 4-ї хвилі, будуть повністю забезпечені бронежилетами та кевларовими шоломами, та закликав не брати з собою «гори рюкзаків».

«Їздили наші волонтери (Олег Хвищун та Іван Вавринюк) на військовий полігон у Старичі, куди завезли посилки від рідних та близьких, які були зібрані протягом тижня в Горохівському та Локачинському районах, а зібрали чимало», - пишуть активісти на сторінці горохівської групи волонтерів в соцмережі «Вконтакте».

«Їхали до Старич цілих 4 години. По приїзду волонтери побачили, що полігон там дуже великий, а наші хлопці знаходяться у різних місцях по всій території, до одного з них довелося їхати аж у прикордонну зону. Тому розвезення усіх передач зайняло багато часу, понад 4 години, а проїханий шлях склав більше 70-ти кілометрів лише по території полігону».

ЧИТАТИ ЩЕ: КУДИ ЗВЕРТАТИСЯ СОЛДАТАМ У ВИПАДКУ НЕНАЛЕЖНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

«Солдати мали можливість повернути додому зайві речі. Вони також розповіли, що немає бронежилетів та касок, а командири говорять, хто має можливість, щоб купував собі сам такі необхідні речі. Мали волонтери розмову із солдатом, який сам родом з Горлівки, а проходить службу у Старичах. Ось так наші хлопці проходять бойове злагодження, тож незабаром їх чекає відправка у зону бойових дій».

Нагадаємо, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у Луцьку відкрили соціальний магазин для вояків української армії, аби уникнути наживи на воїнах «нечистих на руку» бізнесменів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
ВОНО Показати IP 10 Лютого 2015 16:16
как говаривал тов. Сталин : оружие добудете в бою, бронежилеты и каски тоже
лучани до ВОНО Показати IP 10 Лютого 2015 16:46
путлєровський провокатор виліз.
Учасник Показати IP 10 Лютого 2015 16:57
Бронежилети та каски, наскільки мені відомо, видають безпосередньо у бойовій військовій частині, а не в навчальному підрозділі. Також мені відомо, що цього "добра" в Збройних Силах вистачає.
ВОНО до Учасник Показати IP 10 Лютого 2015 19:22
....і тренуються стріляти з деревяних автоматів!!!! Не розбираєшся в елементарному то хоч не позорся *товаришу* генерал. Солдат повинен звикнути до постійного носіння каски і бронежелета бо вони не з паралону, як не дивно. Тоді в бою він не буде думати, як мені важко бігти з кучою металу на тілі і важким шоломом на голові, а буде ефективно воювати не підставляючись під ворожі кулі
111 Показати IP 10 Лютого 2015 17:17
...а ще відповідальністю лякають за ухилення від мобілізації....а самі не можуть забезпечити касками і броніками....не потрібно їхати на схід...спочатку потрібно свого внутрішнього ворога знищити...то тоді мабуть і на сході війна закінчилася б...
Володимир Андрійович до 111 Показати IP 11 Лютого 2015 15:06
війна на сході закінчиться тоді коли такі "вумніки" як ти будуть розуміти що не українці пішли на російську землю а росіяни прийшли створювати тут свій "руський мир". Коли кожна людина на україні буде розуміти прості істини то і війна закінчиться
444 Показати IP 10 Лютого 2015 17:24
Правельно.нема чим вдіти і чим захищати нашо туда іти
Волинь Показати IP 10 Лютого 2015 17:35
Скільки вже може банда пороха-кулівлоб брехати? Людські прокльони усіх знайдуть, колишніх і теперішніх правителів. А вони хочуть красти мільярди і брехати, брехати, брехати.
Володимир Андрійович Показати IP 11 Лютого 2015 14:56
я призваний в військову частину Старич, і скажу що все тут на вищому рівні, форму дали нову постільна білизна нова, годують добре всі наїдаються а те що тут не курорт то це факт. Ниють і ховаються за спідницями нитікі яких а армію лучше не брати та і слово мужик їм не підходить!!! Нормальний хлопець пішов відслужив і прийшов живим здоровим додому до сім"ї, в мене старший брат служе його призвали з Тернопільської області, менший служить по контракту уже 5 років. Захищати свою вітчизну обов"язок кожного громадянина України

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus