USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55
Інтерв'ю

«В армії скинула 15 кілограмів». Волинянка пішла на передову разом з донькою. Інтерв’ю

Наталя Попозогло і її донька Вероніка з перших днів великої війни змінили сукні на військову форму та пішли в соту бригаду. Вони готують їсти хлопцям на передовій. Донька з мамою були 15 місяців на сході.

14 Липня 2024 09:05

«Вступна кампанія зазнала серйозних змін», – ректор ВНУ Анатолій Цьось. Інтерв’ю

Волинський національний університет імені Лесі Українки готується до чергової вступної кампанії. Уже три роки викладачі працюють над забезпеченням якісної освіти в умовах воєнного стану. Ректор вишу Анатолій Цьось розповів про особливості цьогорічного вступу, співпрацю закладів вищої освіти з ТЦК, освітню та культурну діяльність, волонтерство й поїздки за кордон.

10 Липня 2024 09:00

«Мама по-особливому реагує на мобілізацію»: як телеведучий з Луцька став офіцером

Він працював у студії біля мікрофона, а тепер воює в артилерійських військах. Брав участь в АТО, а з лютого 2022-го знову пішов на передову. Дмитро Ураєв – тепер офіцер ЗСУ. Що думає про мобілізацію його мама і що важливо знати про війну?

9 Липня 2024 17:26

«Найстрашніше – коли дитина йде на самогубство», – головна «дитяча» поліцейська Волині. Інтервʼю

Підполковник поліції Інна Остапович у поліції служить більше 20 років, безпосередньо в ювенальній поліції – уже понад 12 років. Її знають як головну «дитячу поліцейську» області. А колектив сектору ювенальної превенції – це ті невтомні поліцейські, які вдень і вночі дбають про безпеку найменших волинян, які мають великі серця і сповна віддаються улюбленій службі.

8 Липня 2024 18:24

Туристичний збір, перепустки й безпека: що потрібно знати тим, хто хоче відпочити на Світязі

Про нові правила туристичного сезону 2024 року на озері Світязь — чи потрібні спеціальні перепустки для відпочинку на Шацьких озерах, в інтерв'ю Суспільному розповів секретар Шацької селищної ради Богдан Тимошук.

4 Липня 2024 08:29

«Спішимо перемогти. Є заради чого», – воїн-лісівник з Волині Андрій Яцина

Волинський лісівник Андрій Яцина мобілізований під час першої хвилі ще в 2014 році. Після невеликої перерви на «цивільні лісівничі будні» повернувся до військової справи одразу, як розпочалася масштабна війна.

3 Липня 2024 19:45

Відстоювати справедливість і бути чесною з усіма: слідча поліції Волині – про особливості служби та складні розслідування

Людмила Денисюк – заступниця начальника відділу розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров’я, слідчого управління ГУНП у Волинській області. Поліцейська вже близько 19 років в органах внутрішніх справ і більшість часу розслідує саме такі складні злочини, як-от, умисні вбивства, зґвалтування, доведення до самогубства тощо. І хоч на вигляд дуже тендітна, але вже після кількох хвилин розмови зрозуміло – правоохорониця зі стійким і вольовим характером. Вона вважає, що жінка може себе реалізувати у будь-якій сфері, і своїм прикладом ламає стереотипи про «слабку стать» й «жінкам не місце в поліції».

1 Липня 2024 22:09

«Якщо я загину на цій війні, ти будеш мамою Героя. Колись зустрінемося на небесах…» Пам’яті Миколи Мялковського

«Війна – найбрудніший, найогидніший і найстрашніший винахід людства. Всім серцем ненавиджу війну. Втім захищати рідну землю – мій священний обов’язок як чоловіка, громадянина, українця. Не можу інакше…» Із такими переконаннями 26-річний лучанин Микола Мялковський у лютому 2022-го без вагань і страху добровольцем пішов боронити Україну від російського окупанта. Загинув 4 грудня 2023-го, у 28 років, в селі Торське на Донеччині. Виконуючи бойове завдання, молодший сержант, інструктор й оператор БПЛА на позивний Мика 54-го батальйону 100-ї ОМБр отримав смертельні поранення внаслідок атаки російського дрона.

27 Червня 2024 10:39

Оборона, штурм, евакуація: бійці Краматорського прикордонного загону проходять злагодження на Волині

В одному з підрозділів Краматорського прикордонного загону, який зараз перебуває на Волині, відбулися навчання військовослужбовців. За сценарієм «глухої» оборони, штурму окопів з «окупантами» та евакуації поранених прикордонники відшліфовують навички та вміння.

26 Червня 2024 18:41

«Роби те, що мусиш, і роби це професійно», – воїн зі сталевої сотки на псевдо Шахматист

Пан Олександр з лютого 2022 року проходить військову службу в батальйоні Луцького району 100-ї омбр. Понад 25 років він присвятив служінню українському народу в лавах міліції, а згодом і поліції, пройшовши шлях від оперуповноваженого до начальника одного з підрозділів. У 2016 році Олександр у званні підполковника вийшов на пенсію. Проте вже в лютому 2022 року експоліцейський знову вдягнув однострій – цього разу піксельний.

24 Червня 2024 07:44

«Моя душа завжди буде під цією гранітною плитою», – волинянка-вдова білоруського добровольця

Ольга Суслова – з Нововолинська. З майбутнім чоловіком, білорусом за національністю та добровольцем в українському війську Павлом Сусловим вона познайомилася під час служби у 14-й окремій механізованій бригаді на полігоні. Ольга служила в піхоті, а Павло в розвідці. У подружжя народилася донечка Аліса. Зараз їй три роки та вісім місяців. Коли загинув її батько у травні 2022 року, доньці було лише півтора року.

23 Червня 2024 18:53

«Я сама пішла б на фронт»: 97-річна зв'язкова УПА з Волині чекає правнуків з війни

Надія Свирид – ветеранка УПА із села Сильне Луцького району. 19-річною волинянку засудили до 10 років тюрми за співпрацю з українськими повстанцями. Зараз вона проживає в стаціонарному відділенні Ківерцівського центру надання соціальних послуг у селі Тростянець.

18 Червня 2024 08:54

«Хай що ти робиш – роби якнайкраще»: учитель з Волині боронить Батьківщину пліч-о-пліч із сином

До повномасштабного вторгнення чоловік працював вчителем фізкультури в Красновільському ліцеї Колківської селищної ради. Нині пан Сергій на псевдо Тренер обіймає посаду заступника командира стрілецької роти з морально-психологічного забезпечення в батальйоні Луцького району 100-ї ОМБР.

15 Червня 2024 08:12

«Донатити – обов'язок кожного»: пенсіонерка з Луцька опановує планшет, який їй подарували розвідники

Кожен донат пенсіонерка записує у спеціальний зошит, де також зберігає банківські рахунки різних підрозділів сил спеціальних операцій. Донатить двічі на місяць: одразу після пенсії і перед наступною, якщо вдалося щось заощадити.

14 Червня 2024 09:02

Гірка правда війни: Герой з Ратнівщини Леонід Лещук загинув у день весілля наймолодшої доньки

Кожна історія наших втрат на фронті по-своєму щемлива і моторошна, та від почутого про міру горя родини Лещуків із села Броди на Ратнівщині терпнуть руки і сльози самі котяться по щоках. Леонід Сергійович загинув уранці 26 травня – у день, коли вінчалася його наймолодша донька Анна з коханим Анатолієм.

12 Червня 2024 08:10

Понад 100 мотанок за рік: волинська майстриня не втомлюється робити ляльки й донатити на ЗСУ

Олена Філіпчук із Колодяжного продає власноруч виготовлені ляльки-мотанки на благодійних ярмарках і виручені кошти – від трьох тисяч і більше – віддає на потреби наших захисників. За рік жінка задонатила на ЗСУ понад 40 тисяч гривень. Майстриня робить найрізноманітніші ляльки-мотанки з 2014 року.

8 Червня 2024 13:25

«Чоловік не дізнався, що в нього буде ще один син», – вдова волинського Героя Володимира Степашука

4 червня дружину загиблого волинського воїна Володимира Степашука Ольгу разом із новонародженим сином виписали з Волинського обласного перинатального центру. Привітати їх приїхали побратими полеглого воїна, рідні та друзі.

4 Червня 2024 22:07

22-річна волинянка вистежує та нищить ворога за допомогою БпЛА

Уже майже рік, як 22-річна Ірина Шумік із села Оленине з Камінь-Каширської громади рік підписала контракт та розпочала службу в лавах Національної гвардії України. До цього у військкоматі їй кілька разів відмовляли у мобілізації. Однак наполегливість таки привела дівчину на передову, де сьогодні вона разом із побратимами без страху воює із загарбниками.

3 Червня 2024 20:35

Система Orphus