USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

За кір у дітей лікарі «грішать» на батьків. ВІДЕО

11 Листопада 2012 13:28
На Волині в одній із шкіл припинили навчання для учнів початкових класів, там захворіло на кір 13 дітей. Половину довелося госпіталізувати.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу ICTV.

Інфекція уразила дітей під час канікул, ‒ розповідають медики. Усі вони звернулися зі схожими симптомами: висока температура, нежить, кашель та біль голови, згодом з’явився і висип на тілі. Аби вберегти решту дітей, у школі оголосили карантин, навчання заборонили для учнів 1-4 класів до 16 листопада.

Про епідемію кору поки не йдеться, втім, тепер треба бути на сторожі, ‒ застерігають лікарі. Кір – інфекція підступна, бо симптоми схожі на застуду. Найбільше варто боятися не самого вірусу, а його ускладнень.
«Крім корових пневмоній одне з серйозних ускладнень – це коровий енцефаліт. Важке ускладнення, яке приводить до серйозних наслідків для здоров’я з песимістичним прогнозом – запалення мозкових оболонок», – каже головний лікар Торчинської районної лікарні Андрій Коновал.

Ситуація зі щепленнями проти кору невтішна, нарікають медики, якщо нині перебоїв із забезпеченням вакциною немає, то від ін’єкцій відмовляються батьки. Тому й діти незахищені від інфекцій ні в школі, ані на вулиці.

У торчинській школі не вакциновано понад сто дітей. За учнями нині пильно стежать медики.
«Робота направлена на те, щоб забезпечити добре провітрювання класів, дезінфікацію класних приміщень. Напевно, потрібно було б працювати і батькам в зв’язку з тим, що треба було б проводити протикорові щеплення, аби не допустити поширення вірусу, бо є багато випадків, коли батьки відмовляються вакцинувати дітей», – говорить директор школи в селищі Торчин Олександр Романюк.
З початку року на Волині зафіксували понад півтисячі випадків захворювання на кір та краснуху. І прогнози медиків невтішні: адже стан імунопрофілактики в області незадовільний – приблизно половина дітей до 6 років не вакцинована. А щеплення – єдиний спосіб захистити себе від інфекції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Мама Показати IP 11 Листопада 2012 16:05
Стосовно щеплення, то саму вакцину чекаеш по декiлька мiсяцiв, це не вина батькiв, а нашоi медицини. Коли б вчасно дiти отримували вакцину, то б спалаху такого не було, i про це варто задуматись лiкарям, а не батькам.
Я Показати IP 12 Листопада 2012 08:34
Таку якісну вакцину хай медики самі собі колять.
до Я до Я Показати IP 12 Листопада 2012 16:39
Ви експерт в галузі вакцинації? Не вакцинуйтесь,пишіть відмову,але й не нарікайте потім на медиків і на весь світ.
Василь Показати IP 12 Листопада 2012 13:58
Брехня від медиків. Перебої з вакцинами - останні три роки. То є то нема. А як є - не для всіх. Відповідно - рекомендовані терміни щеплення недотримані.
олена луцьк Показати IP 12 Листопада 2012 16:14
Підтримую Василя. Вакцина проти КОРУ постійно зі збоями. Ви спитайте не керівництво, а мам чи медсестр. А як вона є - то в один коридор зганяють кілька десятків малюків, щоб вакцинувати - в той час як в тому ж коридорі ходять хворі діти. І тому і строки зірвані, і ускладнень чимало. ОРганізація дитячої медицини - в страшному стані.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus