USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 41.95
  • PLN 10.62 10.85

«Від туберкульозу не застрахований ніхто», - Ігор Ващенюк

19 Березня 2013 14:10
Менш ніж на відсоток зменшилась кількість хворих на туберкульоз на Волині порівняно із минулим роком. Однак помирає від хвороби та ж кількість людей.

Так, прес-конференція до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом відбулася сьогодні, 19 березня.

Всесвітній день боротьби з туберкульозом, що проходить під гаслом «Зупинимо туберкульоз протягом мого життя», відзначають 24 березня.



За статистикою минулого року у Волинській області на туберкульоз активної форми захворіло 51, 55 чоловік на 100 тисяч населення, а в 2011 - 51, 91. Отже, в загальному показник знизився на 0,7 %.

Рівень смертності від туберкульозу по області за 2012 рік становив 15, 54 на 100 тисяч населення і залишається на рівні 2011 року.

За словами голови комітету товариства Червоного Хреста у Волинські області Валентини Пришко, у період з 24 по 26 квітня минулого року навчання пройшли 32 волонтери патронажної служби. Наразі працює 14 патронажних сестер.



«В цю програму ми залучаємо волонтерів-медиків, а також фельдшерів, які працюють в сільській місцевості. Сертифікати на навчання уже отримало 11 чоловік. Робота патронажної служби полягає у тому, щоб отримати ліки, що необхідні хворому, у лікувальному закладі і проконтролювати, чи прийняті ці ліки», - розповідає Валентина Пришко.

Варто зазначити, що кожен хворий, який знаходиться на обліку патронажної служби Червоного хреста, за умови відсутності порушення дисципліни у лікування отримує продуктові набори, вартість яких становить 119 гривень кожні 14 днів.

Група ризику, мовляв, – люди, які вживають алкоголь, бездомні, мігранти, люди, які вийшли з місць позбавлення волі.

До 500 доларів в місяць необхідно, щоб пролікувати хворого на туберкульоз, - про це під час прес-конференгції повідомив генеральний директор обласного територіального медичного протитуберкульозного об’єднання Василь Загорулько.



«Найкраща профілактика туберкульозу – здоровий спосіб життя, здоровий сон, відпочинок, своєчасне обстеження, заняття спортом. Не лінуйтеся мити руки! Не відмовляйтеся від щеплень БЦЖ!» - наголосив Василь Загорулько.

Як розповів начальник управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк, по знезараженню у Волинській області показник становить 30%. На території всієї Україні лише Волинська область досягла такого відсотка.

«На сьогоднішній день діагностувати і лікувати туберкульоз можна! Це захворювання, яке виліковується повністю, важливо лише вчасно проходити діагностику. Але все ж, поки що, це епідемія», - коментує ситуацію облдержадміністації Ігор Ващенюк. «Від туберкульозу не застрахований ніхто», - резюмував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus