USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

У луцькій поліклініці відкрили оновлене відділення денного стаціонару

5 Березня 2019 14:12
У КП «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» 5 березня відбулася презентація роботи оновленого відділення денного стаціонару, що є однією із форм амбулаторного лікування хворих, які не потребують цілодобового медичного нагляду.

За час існування денного стаціонару на базі КП «Луцький центр первинної медичної допомоги № 2» обладнання та саме приміщення морально застаріли і потребували оновлення. Саме тому депутати міської ради на сесії прийняли рішення про виділення коштів на проведення капітального ремонту приміщення у сумі 930,5 тис. грн. Окрім цього, для придбання меблів, обладнання та інвентарю денного стаціонару виділено додаткові кошти в сумі 151,4 тис. грн, інформують на сайті міськради.
Оглянути роботу нового обладнання прийшли й представники міської влади – секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, радник міського голови Ігор Поліщук, начальник управління охорони здоров’я Микола Якимчук.
За словами завідувача відділення денного стаціонару, лікаря кардіолога Людмили Бєлоцької, лікування в умовах денного стаціонару набуло популярності як серед медичних працівників, так і серед пацієнтів. Адже пацієнт може отримати всі необхідні йому маніпуляції, процедури, обстеження та консультації лікарів протягом дня і повернутись додому. За рік в умовах денного стаціонару проходить лікування близько 3500 осіб. Основний профіль – соматичні захворювання: хвороби серцево-судинної системи, нервової, ендокринної, травної систем. Така форма лікування є доступною, зручною і економічно вигідною.

Відділення складається із семи лікувальних палат, ординаторської, маніпуляційної та кімнати для персоналу. Відтепер ці приміщення не лише обладнані новим медичним устаткуванням та меблями, а й набули нового естетичного вигляду. Для проведення внутрішьовенних маніпуляцій було придбано два спеціалізовані крісла-реклайнери.


Оглянувши відремонтоване відділення денного стаціонару, секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт зазначив: «Побувавши у такому сучасному та естетичному приміщені, у пацієнтів з’являється усвідомлення того, що у закладі працюють висококваліфіковані спеціалісти, які дбають про пацієнтів та надають медичну допомопогу на найвищому рівні».

Директор КП «Луцький центр первинної медичної допомоги № 2» Тетяна Трач висловила щиру вдячність представникам міської влади за увагу та підтримку медичних закладів «Створення комфортних та зручних умов у медичних закладах- це не лише якісні умови для роботи медичних працівників, а у першу чергу- повага до пацієнта. Коли пацієнт звертається до медустанови, що обладнана якісним устаткуванням, меблями та усім необхідним, він розуміє: тут про нього дбають», – наголосила вона.

"Продовжуємо покращувати умови перебування лікарів та пацієнтів у медичних закладах Луцька. Відділення денного стаціонару не ремонтувалося з 1978 року. Зараз це відділення капітально відремонтоване. Виконавці робіт дуже творчо підійшли до оформлення цього приміщення. Відтепер пацієнтам також буде комфортно лікуватися у чистих, гарних палатах, а лікарі матимуть гарні, просторі, сучасні кабінети. Завдання міської влади – створити оптимальні умови для роботи медперсоналу, адже у медичних установах Луцька працюють досвідчені та кваліфіковані медики",- зазначив радник міського голови Ігор Поліщук. Також він закликав лучан дбати про власне здоров’я, займатися фізичною культурою спортом, вчасно проходити медичні обстеження, адже це слугує профілактикою різноманітних захворювань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Коля Показати IP 5 Березня 2019 14:51
ВН,чому за Ткачука не написали нічого?журналісти чи ні?
лучанин Показати IP 5 Березня 2019 15:07
відділення гарне і дуже потрібне сам неодноразово підліковувався але піар влади зовсім непотрібний особливо перед виборами
Катя Показати IP 5 Березня 2019 23:20
В денному стаціонарі молодці і сестрички, і лікарі. Кілька раз підліковувалася, завжди все добре.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus