USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

У селі відкриють номерну лікарню

30 Травня 2012 15:35
На Волині пішли на унікальний для практики реформування медицини в Україні крок – відкриють номерну лікарню на 15 ліжок у селі Самари.

Тут буде денний стаціонар та постійно чергуватиме автомобіль «швидкої допомоги», - повідомила прес-служба ОДА.

Волинський губернатор Борис Клімчук під час робочої поїздки до Ратнівського району зустрівся з мешканцями села Самари, які протестували проти реорганізації місцевої лікарні, яка планувалася в рамках оптимізації інфраструктури надання медичних послуг волинянам.

В результаті кількагодинного спілкування прийнято унікальне для практики реформування медицини в Україні рішення – в Самарах постане номерна лікарня на 15 ліжок з денним стаціонаром та постійним чергуванням автомобіля «швидкої допомоги».
Під час прийняття цього рішення враховано, що в зоні обслуговування Самарівської лікарні – понад 12 тисяч осіб, котрі проживають у віддалених хуторах та невеличких поселеннях з порівняно низьким розвитком інфраструктури. А відстань відстань між між селами та лікарнею – до 30 кілометрів, а до центральної районної лікарні у Ратному – 60 кілометрів.
Також якість медичних послуг у Самарах посилять новітнім обладнанням та кадрово – до штату буде введено додатково дві посади лікарів. Зі свого боку, місцева громада зобов’язалась надати новим спеціалістам житло та допомагати лікарні продуктами харчування для хворих, що будуть там обслуговуватись. Додаткові бюджетні витрати на утримання лікарні становитимуть близько 300 тисяч гривень в рік, без врахування придбання обладнання та автомобіля.

Крім того, громаді пообіцяли додатково виділити кошти з обласного бюджету (200 тисяч гривень) для заміни старих котлів у навчально-виховних комплексах сіл Самари та Самари Оріхові.

Для Ратнівської центральної районної лікарні мають виділити 700 тисяч гривень на завершення реконструкції зовнішніх теплових мереж. Ще 200 тисяч гривень отримає місцева юнацька спортивна школа на реконструкцію спортзалу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Слава Гузю Показати IP 30 Травня 2012 19:21
Це певно Гузь кошти вибив на лікарню.
Сергій Показати IP 4 Червня 2012 23:51
Спочатку закрили а зараз відкривають! Просто люди відвоювали у влади те що їм належить...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus