USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У Луцьку - «епідемія» нещасних випадків за участю дітей

17 Червня 2012 09:45
Все частіше медики нарікають на трагічні наслідки того, що батьки недостатньо доглядають за власними дітьми. На цьому тижні волинські лікарі вже виходили малолітніх «гонщиків» та «експериментаторів» із черепно-мозковими травмами. Зокрема згадували і малюків, які вже неодноразово випадали із вікон багатоповерхівок.

Про це пише «Волинь-нова».

Так, у середу на межі життя й смерті опинився 10-річний велосипедист. Той, гасаючи, впав і отримав серйозну черепно-мозкову травму. Перед тим лікарі виходжували такого ж восьмирічного «гонщика».

Борються нині медики також за здоров'я дівчинки дошкільного віку, яка впала з горища в одному з сіл Маневицького району. Змагалися з подружкою, чи вдасться втримати рівновагу на вузькій балці. Як наслідок — перелом кісток черепа.

Стривожені лікарі й безпекою малюків, які мешкають у багатоповерхових будинках. З початку року тільки в Луцьку трапилося три випадки, коли діти падали з вікон квартир. Останній, який стався в Луцьку у вихідні в районі заводу «Електротермометрія», коли дворічний хлопчик впав із висоти дев'ятого поверху, незважаючи на всі зусилля медиків, закінчився трагічно. Двох інших дітей вдалося врятувати.

«Щодня ми стикаємось з горем батьків, які молять Бога, щоб їхні сини й доньки одужали. Але пізно каятися, коли вже сталася біда. Хочеться попросити дорослих бути уважнішими, дбайливішими до своїх дітей, адже нині маємо просто «епідемію» нещасних випадків. То дитина впала з дерева, то кінь розтоптав маля, то під колеса автомобіля хтось потрапив. Чимало проблем виникає і через отруєння», — розповідав завідуючий відділенням анестезіології Олег Тацюн.

Зокрема здоров'ям розплачуватися за любов до ранніх овочів, зокрема капусти й огірків, довелось у реанімації юній лучанці. Салатна «дієта» закінчилась отруєнням нітратами.

Іншого підлітка почастували стравою з грибів, яких назбирали необізнані дорослі. Кажуть, після «тихого полювання» вони ідентифікували гриби, гортаючи енциклопедію, вибираючи їстівні. Як виявилося, енциклопедія не допомогла.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus