USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.45

У Волинському онкодиспансері запрацював сучасний рентгенапарат

30 Січня 2019 08:00
Завдяки підтримці депутатів Волинської обласної ради в 2018 році Волинському обласному диспансеру було виділено більше 6 мільйонів гривень на заміну старого рентгенапарату «РУМ-20М» на більш сучасний.

Після тендерної підготовки із запропонованих апаратів перевага надалась сучасному рентгендіагностичному комплексу – Система OperaT30csx, виробник GMM, Італія 2018 рік випуску, який був отриманий у жовтні 2018 та введений в експлуатацію, розповів Інформаційному агентству Волинські Новини завідувач рентгендіагностичного відділення, лікар вищої категорії Анатолій Самусь.

З його слів, цей рентгендіагностичний комплекс об’єднує три робочих місця в одному апараті, який має вагому перевагу в порівнянні з апаратами на роздільних робочих місцях, що дозволяє використовувати приміщення менше ніж необхідно для апарату на 3 окремих робочих місць (не менше 24 м2).

Апарат дозволяє виконувати дослідження як в цифровому режимі так і в аналоговій рентгенографії, проводити томографію, зонографію, безперервну або імпульсивну флюороскопію.

«За рахунок широкого переміщення колони з рентген трубкою вздовж стола покривається усе тіло пацієнта для обстеження як графічно так скопічно, що дозволяє проводити скопічне дослідження гінекологічним та урологічним хворим. Також відсутність конструктивних обмежень дозволяє проводити інтервенційні процедури під контролем скопії», - повідомив лікар.

Наявність дистанційного керування дозволяє знизити променеве навантаження на персонал, керувати і проводити рентгеноскопічні дослідження із кімнати керування, що дає можливість персоналу не опромінюватись під час дослідження. Дистанційно-керуючий прилад компресії забезпечує виконання необхідного та безпечного притиснення при дослідженні шлунково-кишкового тракту.

Зі слів Анатолія Самуся, відсутність лишніх конструктивних елементів забезпечує повний та швидкий доступ до всіх анатомічних частин тіла з будь-якої сторони без переміщення пацієнта.

Окрім того, наявність високо-частотного генератора в імпульсному режимі при рентгеноскопії дозволяє значно знизити променеве навантаження на пацієнта без зниження якості отримуваного зображення.

До переваг апарату також можна віднести відсутність конструктивних бар’єрів для забезпечення повного доступу до столу, повний доступ до пацієнта з будь-якого боку, увігнуту деку столу, пульт управління інтегрований з генератором і телевізійною системою, висувну решітку, мікропроцесорне управління, розмір столу 210х80 см. і спеціальна система повороту +90/-30 градусів, які істотно зменшують габарити устаткування.

Застосувати апарат можна у гастроентерології, мієлографії, радіотерапії, пульмонології, у дослідженнях кісткового скелета, педіатрії, урології та гінекології, в екстреній медицині і травматології.

Також апарат дозволяє жителям Волинської області проводити скопічні дослідження на виявлення ранніх форм раку шлунково-кишкового тракту, а також на предмет наявності кили стравохідного отвору діафрагми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олег Показати IP 30 Січня 2019 09:24
Вангую, що буде коштувати "прийом" від 500 грн. і далі.... :)
Людмила Показати IP 3 Лютого 2019 15:11
Лікарю рентренологу з таким професійним обладнанням буде працюватись набагато ефективніше!!! Він і на старому обладнанні діагностував професійно!! Успіхів ВАМ!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus