USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Сімейної амбулаторії із третьої поліклініки може не бути

21 Березня 2013 09:51
Луцької міської поліклініки №3, яку у рамках реформування медицини в місті мали перепрофілювати на амбулаторію, можливо не торкатимуться.

Про це стало відомо під час розгляду проекту рішення депутатів Луцької міської ради Сергія Григоренка та Ганни Кравчук про нову редакцію (внесення змін) до постанови «Про реорганізацію комунальних лікувально-профілактичних закладів охорони здоров'я», на комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства 20 березня.

Річ у тім, що у зв’язку з ухваленим рішенням міської ради «Про реорганізацію комунальних лікувально-профілактичних закладів охорони здоров'я», прийнятого 18 грудня минулого року, Луцька міська поліклініка №3 мала стати сімейною амбулаторією, підконтрольною центру первинної медико-санітарної допомоги у поліклініці №1.

Нагадаємо, що під стінами Луцькради 27 лютого лучани стали на захист Луцької міської поліклініки №3, яку міська влада хоче шляхом реорганізації змінити на Центр надання первинної медико-санітарної допомоги.
Крім того, своє невдоволення реформою висловили лучани 12 березня на громадських слуханнях щодо рішення про реорганізацію комунальних лікувально-профілактичних закладів, яке депутати Луцької міськради прийняли під час сесії 18 грудня минулого року.

Депутат міськради Андрій Осіпов зі створенням центру первинної медико-санітарної допомоги не згідний та вважає, що рішення прийнято передчасно, адже така форма господарювання, як «центр» в Україні діятиме лише з 1 січня 2015 року, хоча наразі поширена лише в пілотних областях (Вінницька, Дніпропетровська та Донецька області, а також місто Київ).

«В додатку до указу Президента України було передбачено запроваджувати центри первинної медико-санітарної допомоги лише у пілотних областях. От з цього почалася пошесть по всіх областях та районах. Зокрема наш виконком в липні намагався виконати щось на кшталт реформи, правда, назвали це схемою, а у серпні з’явилося розпорядження Клімчука. Я вважаю, що будь-яка реформа має бути на підставі закону» − зауважив Осіпов.

Так, проект рішення депутатів про нову редакцію до постанови «Про реорганізацію комунальних лікувально-профілактичних закладів охорони здоров'я» комісія прийняла, де його розглядатимуть 27 березня на 39-ій сесії Луцької міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Поліклініка Показати IP 21 Березня 2013 17:37
Може одумаються... Хто зна
неМедик до Поліклініка Показати IP 21 Березня 2013 23:30
Канєшно одумаються. І буде там амбулаторія, но потім. За що боролись таке і буде щастя.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus