USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Показали оновлений госпіталь для інвалідів війни. ФОТО

8 Травня 2012 17:29
Оновлений обласний госпіталь для інвалідів війни напередодні Дня Перемоги відвідали високопосадовці краю та благодійники. До урочистостей, які відбулися 8 квітня, долучилися також керівники будівельних фірм, що виконували ремонтні роботи та представники місцевих фармацевтичних фірм. Вони пообіцяли надалі більше дбати про здоров’я ветеранів.



На урочистості, зокрема, завітали: голова Волинської ОДА Борис Клімчук, його заступник Олександр Курилюк, заступник голови обласної ради Валентин Вітер, Луцький міський голова Микола Романюк та народний депутат України, президент благодійного фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця.


Вони оглянули відремонтовані приміщення другого й четвертого поверхів госпіталю. Тут розташовані кардіологічне й терапевтичне відділення, які тепер повністю відповідають сучасним стандартам. Як зауважила головний лікар госпіталю Тетяна Масікова, ремонт другого поверху приміщення виконували фахівці ВАТ «Луцьксантехмонтаж №536», а четвертого – будівельники ТОВ «Житлобуд-2». З її слів, на ремонт палат, коридорів та кабінетів загалом було витрачено майже 3 мільйони гривень бюджетних коштів.




«Це була будова народна. За чотири місяці майже всі палати приведені до одного рівня, до одного хорошого стандарту. Для мене головне, що коли ви будете потрапляти в госпіталь, то не будете думати в кого краща палата. Я хотів, щоб всі палати були кращі і вони такими зараз є. Це єдиний такий госпіталь в нас з дуже хорошим, достойним фінансуванням, а бюджетне тільки фінансування на рік цього госпіталю – 16 мільйонів гривень» - наголосив, звертаючись до пацієнтів госпіталю, голова ОДА Борис Клімчук.

Посадовець також додав, що разом із благодійниками вирішив, до кінця року забезпечити ремонт коридорів третього і п’ятого поверхів. Вони – останні, які треба відремонтувати, аби лікарня повністю оновилася. Також Клімчук пообіцяв, що до кінця року в госпіталі з’явиться новий рентген-апарат.

Голова ОДА подякував усім, хто допоміг відремонтувати й оновити приміщення госпіталю – керівникам міст і районів, обох будівельних організацій, які виконували роботи, а також благодійникам – депутатові Верховної Ради Ігорю Палиці за подароване госпіталю медобладання, Луцькому міському голові Миколі Романюку за облаштування дороги до госпіталю, а також підприємству «Кромберг енд Шуберт Україна», яке теж придбало медичне обладнання.




Пацієнти госпіталю кажуть, що задоволені якістю виконання ремонтних робіт, дякують благодійникам за нове обладнання. «Ми вам дуже вдячні, це значить, що ми ще комусь потрібні. Бо ми все життя працювали, пережили і холод і голод і війну…Але не забувайте про нас! Не лише до Дня Перемоги, а частіше сюди приходьте і частіше помагайте, бо тут люди зі всієї Волині!
Кращої лікарні ніж ця, немає для нас» - висловилася одна з пацієнток.


Народний депутат України, президент благодійного фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця, звертаючись до пацієнтів госпіталю, зауважив, що його переповнює двояке відчуття: гордість за те, що зроблено в лікарні і водночас відчуття провини.
«Що ми сюди приходимо тільки на 9 травня. Втрачаємо час і не пам’ятаємо той подвиг, що ви зробили, а пам’ятати маємо щодня, бо час іде. Тому фонд «Новий Луцьк» дарує сьогодні обладнання. А ще хочу звернутися до головного лікаря: «Ви звертайтеся до фонду, розробіть якусь місячну програму, що потрібно лікарні і фонд буде фінансувати кожного місяця, щоб ми приходили не раз на рік, а чітко відчували, що допомагаємо кожен день» - зауважив Ігор Палиця.

Як пояснила головний лікар госпіталю Тетяна Масікова, що саме завдяки благодійному фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» в госпіталі з’явилися нові електрокардіограф та фіброгастродуоденоскоп. Загальна вартість цього обладнання – понад 120 тисяч гривень, - нагадала головний лікар.

Ігор Палиця відзначив, що планує продовжувати добрі справи щодо облаштування госпіталю. «Паралельно я буду разом з фондом і керівництвом міста й області робити більше профілактичних пунктів для того, щоб люди не дотягували до лікарні, а профілактично визначали, що їх турбує і завчасно можна було б перемогти хворобу. Ми завдячуємо цим людям життям. Ми повинні пам’ятати тих із них, кого з нами немає, і дбати про тих, хто поруч з нами» - додав Ігор Палиця.

Привітав присутніх у залі також Луцький міський голова Микола Романюк. Він побажав пацієнтам госпіталю здоров’я та довголіття і додав, що міська влада подбала про ремонт дороги до закладу, й невдовзі планує забезпечити у цьому мікрорайоні вуличне освітлення.

Привітали пацієнтів госпіталю з прийдешнім Днем Перемоги також керівники волинських фармацевтичних фірм.

Пацієнти дякували сьогодні не тільки владі й благодійникам, а й персоналу лікувального закладу за турботу і догляд, які щодня отримують від медпрацівників.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Коля Показати IP 8 Травня 2012 20:12
Який же Палиця хороший.Треба за нього голосувати,хай ще хапне бабла.
Іван до Коля Показати IP 9 Травня 2012 16:12
Коля, а Палиця - справді, хороший.Мало говорить , а багато робить.А ти?...
XLX Показати IP 8 Травня 2012 22:33
На фотках - ну так "відтанцевують" гроші Палиці! :)
ОЙ Показати IP 9 Травня 2012 10:07
На відміну від інших кандидатів ,він робить все для покращення волинян,а не паплюжить інших під чужими ніками .
Лучанин Показати IP 9 Травня 2012 10:40
Допоможіть Палиці стати безкорисним!! не голосуйте щоб його справи стали справді безкорисними.
ЙО Показати IP 9 Травня 2012 13:03
> він робить все для покращення волинян,а не паплюжить інших під чужими ніками Що він зробив для волинян і пенсіонерів зокрема як депутат вр? В нормальних країнах ніхто з цього не робить показухи, бо це обов’язок держави купувати медичне обладнання для лікарень, ремонтувати дороги , забезпечити достойний рівень життя для пенсіонерів і тому там немає потреби в таких “благодійниках.
Лікар Показати IP 9 Травня 2012 16:06
хлопці виберіть іншу тему для дискусій!ви і ваші рідні певно здорові ,як дуби? А після Чорнобиля багато інших, хворих...
ветеран Показати IP 9 Травня 2012 16:08
може - хай допомагає, а наше діло - подякувати, не паплюжити
ШТУРМБАНФЮРЕР КГБ Показати IP 9 Травня 2012 22:32
ПОВНА ВЕРСІЯ З ЧУДОВИМИ ФОТО ПРИГОД КАНАНОВІЧІВ У ТЕРЕМНО --- http://perec.in.ua/news/11012/ ЧИТАЙТЕ, ДИВІТЬСЯ!))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus