USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.60 41.80
  • PLN 10.65 10.87

Під час зимових ігор дітей готували до Великого посту

26 Лютого 2013 10:28
«Зимові ігри» у недільній школі при Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька відбулись цими вихідними, з благословення високопреосвященнійшого митрополита Волинського і Луцького Ніфонта.

Свято для дітей підготували викладачі недільної школи разом із студентами Волинської духовної семінарії. Хочеться відмітити старанність самих дітей, які не злякались холодної погоди, а прийшли, щоб набратись хорошого та радісного настрою. Для дітей приготували високі гірки, сани, млинці на різний смак, гарячі напої, запечена картопля, сало, сосиски, різні ласощі. Дітвора мала можливість розмальовувати сніг, будувати снігові фортеці, снігових тварин, перевіряти себе на влучність, брати участь у різноманітних конкурсах, вікторинах, де за кожну перемогу отримували подарунки.

Керівник недільної школи ієромонах Ілля (Вишневський) зазначає, що метою «Зимових ігор» є підготовка дітей до майбутнього Великого посту.
«Нам потрібно наголосити дітям, що у Православній Церкві існують різні календарні періоди, які готують людину до чистоти та святості. Це – пости. Серед найважливіших і найсуворіших календарних періодів є Великий піст, а тому діти повинні ще змалечку привчати себе до вдосконалення свого внутрішнього духовного стану, тим більше у постовий період. Якщо хтось був неслухняним – будь слухняним, якщо не допомагав батькам – маєш великий шанс виправитися, адже наступає Великий піст, який готує і нас і дітей до свята над святами Пасхи, Яку потрібно зустріти з щирим та чистим серцем. Під час посту потрібно обмежити себе у веселощах, розвагах, іграх, зберігати і тілесний і духовний піст. А тому «Зимові ігри» дають змогу дітям трішки повеселитись, посміятись, скуштувати скоромну їжу і дозволити собі те, що не рекомендується під час Великого посту», - коментує ієромонах Ілля.

Варто відзначити, що студенти ВДС не тільки підготували сніговий «плацдарм». Вони заохочували дітей до активної участі у святі, допомагали у проведенні ігор, а також разом із вихованками регентських курсів частували підсмаженими на вогнищі салом та сосисками і млинцями з гарячим чаєм.






















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus