USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

На дітях проводили дослідження. ВІДЕО

18 Березня 2013 11:20
Сумнівні препарати випробували на дітях, хворих на рідкісне генетичне захворювання муковісцидоз у трьох медичних установах: Полтавській обласній лікарні і двох авторитетних інститутах. Внаслідок таких медичних експериментів кілька дітей ледь не померли.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

У результаті скандалу МОЗ скасувало тендер на сумнівний препарат і, мовляв, змушене було захищати легальні випробування на людях.

У сюжеті йдеться: українці готові піддавати своїх дітей дослідам, щоб врятувати їм життя. Офіційні клінічні дослідження підтверджують успішні випадки одужання. Проте поширеним стає нелегальне тестування.

Так сталося із дітками, хворими на муковісцидоз. Замість препарату, затвердженого міжнародним протоколом лікування, МОЗ закупило вітчизняний, дешевший і недосліджений. А діти від таких ліків потрапляли до реанімації, де втрачали свідомість від болю. Тяжкі наслідки заміненого препарату пережили десятки малюків. Обурені батьки написали лист Міністру охорони здоров'я. Утім, МОЗ приймає скарги лише від лікарів.

Стосовно цього ТСН провела власне розслідування і експеримент. Для цього вирішили знайти добровольців для клінічних досліджень, розмістивши оголошення про проведення дослідження за винагороду. Охочими піти на такі жертви стали молоді люди, здебільшого студенти. Як з’ясувалося, головною причиною, що змушує людей ризикувати своїм здоров’ям є гроші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мама Показати IP 18 Березня 2013 15:37
От, що коять, заради наживи наші багатії з нами, стають наші діти підопитними кроліками.Чим вакцинують наших діток, а їм всеодно,що собак вакцинувати.До чого дійшли .Жах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus