USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

На Волині кількість пологів зменшилася на півтори тисячі

10 Травня 2016 14:20
Щороку Міністерство охорони здоров’я проводить тиждень планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я.

Цього року низка заходів відбуватиметься з 10 по 17 травня.

Відкрили тиждень, присвячений демографічному здоров’ю нації, прес-конференцією в Обласному управлінні охорони здоров’я за участю заступника начальника управління відділу медичних кадрів, плануваня, мобілізаційної та режимно-секретної роботи Валерія Руцького, а також колег медиків з обласного та міського центру планування сім’ї.

«На Волині за останній рік кількість пологів зменшилася на півтори тисячі, в порівняні з 2014 роком. Жінки стали частіше відкладати материнство на після тридцяти, за європейським прикладом.

Середній вік початку статевого життя у дівчаток зріс до 13-14 років, що на рік більше, ніж раніше. За останні три роки ми не перервали жодної вагітності дівчатам віком до чотирнадцяти років.

Натомість лише одна дівчина народила у 14 років, тоді як молодими матерями у віці від 15 до 17 років, стало понад 30 жінок за рік», - резюмує завідувач міським центром планування сім’ї Луцького клінічного пологового будинку Лариса Шендибило.

На питання, чому показник народжуваності в регіоні зменшився, відповіли: «Основна причина - це зменшення соціальних виплат на дитину”, – на завершення розмови пояснив Валерій Руцький.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дядько Показати IP 10 Травня 2016 15:53
Воно і не дивно. В такій державі, де люди прирівняні до біомаси, а президент при кожній нагоді тільки нагло либиться, стало страшно народжувати дітей. Стосовно того, що неповнолітні частіше вдаються до статевого життя в більш юному віці і, як наслідок, маємо все більше ранніх вагітностей - це і є один із наглядних наслідків деградації суспільства.
Тітка Показати IP 10 Травня 2016 16:54
Ти текст статті читав взагалі? Неповновлітні починають статеве життя ПІЗНІШЕ ніж колись, ранніх вагітностей - МЕНШЕ. Але за те, що Переза криєш - зачьот!
Таня Показати IP 10 Травня 2016 16:55
Полішуки тримають першсітьївони не вчаться,робити не хочуть,от плодять голих і босих злиднів.А ми будемо на них пахати,щоб вони пенсію одржували і допомогу на дітей,які будуть голодін, а вони будуть пити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus