USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

На Волині хочуть вирішити проблему зі щепленнями

11 Липня 2016 13:39
На катастрофічну ситуацію, що склалася із забезпеченням населення імуно-біологічними препаратами, звертають увагу депутати облради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства 11 липня.

Депутати розглянули проект звернення до Президента України, Прем'єр-міністра України, Голови ради національної безпеки і оборони щодо катастрофічної ситуації, що склалася із забезпеченням населення області імуно-біологічними препаратами (сироватками, вакцинами) та необхідності відновлення виробництва таких препаратів українськими підприємствами.

Автор документа Сергій Сівак зауважив, що важливо привернути увагу перших осіб держави до критичного стану забезпечення населення імуно-біологічними препаратами. Вже відбувається порушення календаря профілактичних щеплень, починаючи від пологових будинків. Окрім цього, у зверненні йдеться про необхідність налагодження випуску таких препаратів на території України, аби не залежати від «медичної голки Росії», адже досі більшість імуно-біологічних препаратів закуповувалися в Російській Федерації.

«Як зазначено в доповідній записці Волинської СЕС, щодо епідситуації в області, виконання обсягів профілактичних щеплень за 2015 р. є найнижчим від 1991 року: щеплення проти туберкульозу отримало 16.4% новонароджених, ревакцинацію проведено - 0%, проти дифтерії, правцю, кашлюку щеплено у віці до 1 року 16.6% дітей, закінчили первинний вакцинальний комплекс у 18 місяців – 28.4%, ревакцинація у старших вікових групах не проводилась. Проти кору, епідпаротиту, краснухи, вакциновано в рік 53.6%, ревакциновано в 6 років 72%. За рахунок проведеної додаткової імунізації проти поліомієліту рівень вакцинації та первинної ревакцинації дітей 1-2 років склав відповідно 53 і 91 %, проте в старших вікових групах ревакцинація виконана на 18-36%. Фактично, йдеться про невиконання календаря профілактичних щеплень, затверджених наказом МОЗ №42 від 03.02.2006 року», - йдеться у зверненні.

Автор документа закликає провести закупівлю за бюджетні кошти та централізовано забезпечувати населення Волинської та інших областей необхідними імунобіологічними препаратами, на законодавчому рівні розробити положення, що посилить відповідальність батьків за невмотивовану відмову від проведення дітям профілактичних щеплень та виділити кошти на відродження виробництва якісних імунобіологічних препаратів на вітчизняних підприємствах, українськими товаровиробниками.

Члени комісії підтримали звернення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ну ну Показати IP 11 Липня 2016 13:57
Самі себе щеплюйте тими прививками.
Батько Показати IP 11 Липня 2016 16:54
Невмотивовану? Цілком вмотивовану! Я хочу щоб моя дитина була здорова, а не прибита вакциною! Коліть себе самі, хоч декілька раз на день.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus