USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Луцькі стоматологи торік заробили більше 6 мільйонів

4 Лютого 2015 14:18
Комунальна стоматологія Луцька потерпає від приватників-конкурентів та зриву тендерів через нестабільність курсу іноземної валюти. А Луцькій міській стоматполіклініці не вистачає 1,7 мільйона гривень, аби прожити 2015 рік.

Про це зазначив головний лікар комунального закладу «Міська клінічна стоматологічна поліклініка» Олександр Кобись під час засідання міськвиконкому.

Він зауважив: конкуренте середовище в цій сфері - надзвичайно високе. Приватні стоматологічні кабінети не сприяють збільшенню кількості відвідувачів. Крім того, заклад мало або й взагалі не надає дороговартісних послуг – ортодонтію, імплантацію та ендодонтію.

Проблем міським стоматологам додає й ріст курсу долара. Адже витратні матеріали подорожчали майже втричі. Загалом, для оптимальної роботи закладу не вистачає луцьким стоматологам 1,7 мільйона гривень. Власне, торік на витратні матеріали на квартал луцьким стоматологам було потрібно 150-200 тисяч гривень. Цього року ця сума сягає 640 тисяч.

«Ми вирахували, щоб до кінця року дожити нам не вистачає 1,7 мільйона», - каже Олександр Кобись.

Разом з тим, з тендерними закупівлями – теж проблеми. Адже ріст курсу долара відлякує учасників від конкурсних торгів. Один тендер вже зірвався. В лютому проводитимуть тендер повторно.

Торік міській стоматполіклініці з міського бюджету виділили 4 мільйони гривень. Цим вдалося покрити 93% фонду заробітної плати лікарів, які не працюють за спецрахунком. А ось на електроенергію, комунальні послуги пішла решта суми. Бюджетних коштів висталило на 40% платежів. Решту гасили за свої заробітки.

Окрім бюджетних коштів, до стоматполіклініки надійшло 1,2 мільйона благодійних коштів. А заробили – 6,6 мільйона гривень. 73% цих коштів пішли на заробітну плату, адже частина фахівців переведені на спецрахунок. А ось за решту - 27% коштів та благодійні внески - поліклініка хазяйнує: купує матеріали, оновлює обладнання, втілює нові методики.

Водночас, перший заступник міського голови Святослав Кравчук зауважив: цьогоріч з міста для закладу заплановано виділити більше 4 мільйони гривень, аби вартість послуг в закладі все ж була нижчою, аніж у приватників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучани Показати IP 4 Лютого 2015 14:30
Конкуренція - це добре. Державні лікарі привикли тільки на свою кишеню працювати і при тому вимагати державної дотації.
педіатр Показати IP 4 Лютого 2015 15:52
Стоматологія не має грошей - СМІШНО звучить. Придумайте оригінальніше виправдання.
Лучанка Показати IP 7 Лютого 2015 21:23
Кобись краде, бере хабарі, його коханка Сміховська на Суворова, рве та міче! Лікарі самі купують матеріали, на що їм треба дотації? На новий Мерседес для Кобися? Вже один є, за які кошти куплен? Коли це все закінчиться?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus