USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Лікарі заговорили про шкідливе літнє взуття

14 Липня 2012 11:35
Ортопеди стверджують, що в'єтнамки для жіночих ніг – шкідливіші, ніж туфлі на підборах.

Про це інформує Gazeta.ua.

Справа тут в тому, що шльопанці не можуть забезпечити підтримку склепіння стопи, а також в належній мірі ногу не покривають.
Ортопеди Синайської медичної школи Нью-Йорка (США) розповіли про окремі потенційні проблеми, що виникають із здоров'ям і мають безпосередній взаємозв'язок з подібним взуттям. Коли людина носить шльопанці, вона автоматично стискає пальці ніг для того, щоб утримати взуття на місці.
Такий ефект приводить до здавлення певної групи м'язів і стає однією з причин напруги в зоні кісточок, стегон, ніг і спини. Крім того, у пристрасних любителів такого взуття існує ризик заробити собі підошовний фасциит, а також проблеми, пов'язані вже зі сферою невралгії.

Відсутність в шльопанцях амортизації може стати головною причиною болю стоп, стегон, гомілки і спини. Серед травм в основному спостерігаються перелом пальців та зламані нігті, порізи і різні захворювання інфекційного характеру. Зокрема тим, хто регулярно ходить в шльопанцях, рекомендується на ступні ніг завжди наносити сонцезахисні креми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus