USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Лікар з Києва вилікував луцького лева

25 Лютого 2015 15:41
Лева Ніка підлікували у луцькому зоопарку. Про те, що цар звірів занедужав, свідчила його поведінка – звір не хотів ходити. Аби допомогти Ніку запросили столичного ветеринара. Про це йдеться на сторінці звіринця у Фейсбук.

«Нещодавно ми помітили, що наш лев Нік накульгує. Як з'ясувалося, він мав проблему із кігтями – вони вростали в лапу і від того левові було боляче ходити. Потрібних фахових спеціалістів у Луцьку немає, тому допомогти запросили Андрія Марунчина – кандидата ветеринарних наук, ветеринара Київського зоопарку та співавтора першої в Україні книги «Знеболювання диких тварин», - пишуть працівники звіринця.

Перемовини, з їх слів, тривали близько двох тижнів, через щільний графік лікаря.

Щоби провести необхідні медичні процедури, Ніка спочатку знерухомили. Анестезію вводили поступово у кілька етапів за допомогою спеціальної трубки. За тим левові підрізали кігті.

«Усе, що робили Андрій Марунчин та його помічник, було виважено, чітко, професійно. Головне, кажуть лікарі, що на проблему вчасно звернули увагу», - коментують у звіринці.

Весь час, поки ветеринари займалися Ніком, левиця Даша, що мешкає у сусідньому вольєрі, переживала за нього – стояла біля дверцят й тихенько ревла.


За процесом спостерігали усі працівники зоопарку. І, звичайно, поки Нік дрімав, багатьом кортіло доторкнутися до нього. Бо, зазвичай, цар звірів за панібрата людей не вважає, - додають у зоопарку.


У Ніка також взяли кров на дослідження. Визначити загальний фізичний стан лева мають у Києві. Важливий етап – виведення тварини зі стану знерухомлення. Після того, як Андрій Марунчин переконався, що з Ніком все гаразд, він оглянув й інших тварин Луцького зоопарку. Запевнив , що всі в гарній формі. Побував і на будівельних майданчиках, де, нагадаємо, зводять нові вольєри для ведмедів та левів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ага Показати IP 25 Лютого 2015 20:29
які занедбані леви! жах...бідні тварини...все життя в неволі, ще й такій бридкій, за занюханою кліткою...
Ви ще ведмедів не ба Показати IP 26 Лютого 2015 09:35
Це справжній жах! Ведмежати сидять за товстими гратами у вузькій трубі.... Нелюди. Не вірю, що немає можливості зробити новий або просторий загратований воль'єр. А які причини того, що в лева такі кігті відросли? Знову ж таки обмежений простір, не пристосований воль"єр. Ще й фотографуються на фоні змордованих тварин. Фотографуйтеся біля вольеру ведмедів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus