USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.55 10.70

Хворим на діабет – безкоштовні глюкометри. ФОТО

19 Квітня 2013 19:00
Безкоштовно визначити рівень цукру у крові за допомогою тестових смужок отримали можливість лучани завдяки благодійному фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

Засідання спілки діабетиків відбулося сьогодні, 19 квітня, у актовій залі Управління охорони здоров’я. На засідання запросили лікарів, які розповідали про правильне харчування при хворобі та читали лекції про діабет.



Голова Спілки діабетиків Микола Ткачук звернувся до благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» з проханням вирішити питання фінансування хворих інсуліном та цукрознижувальними препаратами.



Так, у рамках реалізації програми «Здоров’я лучан – запорука майбутнього» благодійники закупили тестові смужки до глюкометрів. Власне, самі прилади хворим, які цього найбільше потребують, вручили безпосередньо на засіданні.




Також усі охочі мали змогу перевірити рівень цукру у крові на сучасних глюкометрах за допомогою спеціаліста Ігоря Кужеля.




«Благодійні фонди повинні діяти там, де неспроможна допомогти держава. І якщо є люди, які потребують допомоги, то мають бути й меценати, які готові допомогти тим, хто цього очікує. Ігор Палиця вирішив, що потрібно допомогти лучанам, які мають потребу в глюкометрах і смужках до глюкометра. Минулого тижня ми допомогли стомованим хворим. Ця допомога скерована на людей, які її гостро потребують. Така подія - це спосіб привернути увагу до тієї категорії людей, які залишилися поза увагою держави. Нехай Бог дає вам здоров’я!», - сказала під час власної доповіді заступник голови благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Константкевич



«Уже 40 років хворію діабетом. Про захід дізналася з оголошення. Я вважаю, що такі прилади дуже потрібні людям, хворим на цукровий діабет. От, наприклад, я – погано ходжу. Мені важко кожен раз відвідувати лікарню для того, щоб дізнатися показники цукру. Тим більше зимою», - бідкається 79-річна Марія Білан.




Разом з тим, заступник начальника управління охорони здоров’я Іван Грицюк подякував спонсорам, які ініціювали сьогоднішню зустріч. Він розповів про те, що станом на 2013 рік на закупівлю інсуліну виділили 9,5 мільйона гривень, проте цієї суми все одно недостатньо, щоб повністю забезпечити хворих усім необхідним

«Кожен хворий повинен мати той інсулін, з яким міг би почувати себе комфортно. Те ж саме стосується і глюкометрів», - зауважив Іван Грицюк.












Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Внучка Показати IP 19 Квітня 2013 20:22
Щиро дякую за те, що моїй бабусі дали глюкометр. Це - реальна допомога.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus