USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Головне в медицині – його величність пацієнт! - Клімчук. ФОТО. ВІДЕО

27 Березня 2013 13:09
Про проблеми та інновації в галузі кардіології розповідали у Волинській обласній клінічній лікарні.

Науково-практична конференція «Актуальні проблеми діагностики та лікування гострого коронарного синдрому» відбулася сьогодні, 27 березня, у конференц-залі Волинської обласної клінічної лікарні.

На конференції читали доповіді та лекції з питань діагностики та лікування інфаркту міокарда та інших форм гострої коронарної патології серця, та стратегії лікування цієї патології.

Конференцію розпочав голова Волинської ОДА Борис Клімчук, який привітав гостей та учасників заходу і наголосив на основні проблеми кардіології в області.



«Основна проблема – це відсутність знань на інформаційному рівні, недостатня обізнаність дільничих та сімейних лікарів, страх перед елементарними речами, які за кордоном є аксіомою. Потрібно пам’ятати, що головне в медицині – його величність пацієнт. Це державний ресурс, який не вимірюється грішми! Прикро, коли 45-річні здоровенні чоловіки помирають від сердечних недуг або отримують групу інвалідності. Не повинно бути ніяких груп, людина повинна бути здоровою і працювати!», - наголосив Клімчук.



За словами губернатора, цього року на обласну програму «Волинькард» виділили 4 мільйони гривень. Також планують додатково придбати апарат штучного кровообігу вартістю 1 мільйон 120 тисяч гривень.

Головний обласний спеціаліст з кардіології Управління охорони здоров’я Волинської ОДА Сергій Саламатін виступив із доповіддю на тему «Стан надання медичної допомоги хворим на гостру коронарну патологію серця в області» і розповів, що лише за 2012 рік у області на інфаркт міокарда захворіло 882 людини.



Лікар наголосив, що великою проблемою для кардіоцентру є відбір та транспортування хворих на серцеві недуги. Також додав, що наразі у відділення кардіології додали 10 так званих «інфарктних ліжок», що значно покращить умови надання допомоги хворим на інфаркт міокарда.



Заслужений лікар України, професор, керівник відділу інфаркту міокарда та відновлювального лікування ННЦ «Інститут кардіології імені академіка М.Д. Стражеска» Валентин Шумаков розповів учасникам про «підхід до лікування, що рятує життя».



Після конференції учасникам видадуть відповідні сертифікати.










Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
лучани Показати IP 27 Березня 2013 13:12
Тему поборів та рекету в обллікарні ніхто не підіймав.
Маня Показати IP 27 Березня 2013 13:27
Головне в медицині – його величність пацієнт,пане Климчук не смішіть, а ви хоч самі в це вірите,що говорите. нашій медицині- головне- це бабло, якщо має пацієнт, то може, вони ще й піднімуть свої зади і подивляться.Ставлення лікарів до людей - собаче,наче ми не люди, а тварини.Страшно просто згадати, якщо тебе щось заболить і потрібно до них йти.Сидять невдоволен, а в очах запитання,- чого прнийшла?Отак ми і живемо
контра Показати IP 27 Березня 2013 13:54
Його величність Головний Лікар вирішує Все:кого лікувати,кого виносити. Духневич,Сидор,Токарчук іт.д.,все інше чисто словоблуддя,що в критичну для себе хвилину може вирішити пацієнт. Лише може надіятися на Господа і молитися.
Читачка до контра Показати IP 28 Березня 2013 11:22
Клімчук звичайно перегнув палку із своїм виступом і висловом...Але надіятися лише на Бога і сидіти вдома з букетом своїх хвороб я думаю не варто....Поки здоровий, то критикувати можна кого і що завгодно...але коли вже виходу немає, то я думаю всі беруть руки в ноги і біжать до лікарів
лучанка Показати IP 27 Березня 2013 15:53
Маня права на 200%.
андрiй76 Показати IP 27 Березня 2013 18:38
Головне у медицині-його величність..."ГРОШІ ПАЦІЄНТА Та й вони не помагають якщо лікарі-бездарі і купили дипломи за"ГРОШІ"-тільки вже свої...
eva Показати IP 27 Березня 2013 21:48
Думаю, практика така: бідний пацієнт тільки заважає лікарям працювати... Без грошей пацієнт нікому не потрібний. Ось тому у нас 45-річні чоловіки помирають від інарктів, інсультів. Жінки теж не мають здоров'я... Страшно, бо то наше з вами життя. А яка його якість?
Лікар Показати IP 28 Березня 2013 21:54
Не хайте лікарів!! Не ображайте і без того ображених державою та озлоблених своїм рабським становищем лікрів з зарплатньою 1200 -2000 грн. Той андрiй76 і йому подібні бздуни, які ховаються під псевдо, не вчились в інституі 6 років, та 1,5 в інтернатурі, не їздили на курси, та стажування за власні кошти для того, щоб вивчати медицину, а тому і не мають морального права ображати лікарів. Вивчись сам, і тоді говори про рекет лікарів.
андрiй76 Показати IP 29 Березня 2013 00:55
До відома"ЛІКАРЯ"і йому подібних"БЗДУНІВ":У свій час я закінчив два університети і маючи дві вищі освіти(педагогічну і економічну) поневірявся у пошуку роботи по спеціальності з гідною зарплатою.І не нив так як ниє наш ЛІКАР та брався за любу роботу не зважаючи на мої дипломи.А це,що тобі правда очі ріже від людських коментарів,так це твої проблеми.Ніхто тебе не заставляє сидіти на100-150євро зарплати і тим більше брати так звані"добровільні внески"... P.S.-Ще якщо вчитель чи інженер"БАРАН"у своїй прфесії-це ще півбіди.А вже коли лікар-то це катастрофа,адже мова йде про людські життя... І коментувати це маю повне моральне право,тому що сам стикнувся з нашою "безплатною медициною"яку перетворили на бізнес по викачуваню грошей з нещасних пацієнтів.Вже 4 роки маю проблеми зі здоровям,обїздив луцькі лікарні і був у двох приватних київських клініках і такі СВІТИЛА МЕДИЦИНИ як наш ЛІКАР не можуть встановити навіть точного діагнозу відсилаючи мене з одного кабінету в інший не забуваючи при цьому справно викачувати з мене гроші.Вже пішло на саму діагностику більше12000грн.,а результату"НУЛЬ"... Так що любий лікарю протирати штани 7.5років у медвузі це ще не означає вміти лікувати...
Лікар Показати IP 29 Березня 2013 11:04
андрiй76 - не не порівнюй медичний вуз з Луцьким пед.інститутом.
eva до Лікар Показати IP 30 Березня 2013 12:53
Шановний дописувачу, ми всі розуміємо, що вчитися у медінституті тяжко: роки навчання, інтернатура, практики тощо. І це дорого, якщо ще і навчання платне. Але ми за справедливість: щоб лікар не дивився на пацієнта як на постійне джерело доходів. Ну по-дикунськи це.
Лікар Показати IP 30 Березня 2013 18:41
...а не лікар винний в тому, а наша система охорони здоров’я
Lenka Показати IP 2 Квітня 2013 14:09
Що ви так всі виступаєте, можна подумати ,що в інших організаціях і закладах вас приймуть безкоштовно???? Кругом де не піди довідка люба вартує грошіі кругом дивляться як на потенційного клієнта який вивалить бабло....А якщо держава не фінансує медецини то "Добровільні внески" хоч якось її підтримують.....Сходіть в податкову або БТІ чи іншу структуру беззкоштовно....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus