USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Через мобілізацію у луцьких медзакладах бракує спеціалістів

10 Лютого 2015 17:16
Значна частина вузьких спеціалістів залучена до роботи у лікарсько-мобілізаційній комісії.

Про це йшлося під час наради з головними лікарями в управління охорони здоров’я Луцької міської ради 10 лютого.

Як повідомив головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Віктор Максимюк, на дообстеження у медичних закладах Луцька відправили 297 осіб. Мобілізованих із виявленою патологією скеровують на дообстеження за місцем реєстрації для того, щоб не створювати ажіотажу в одному з медичних закладів міста. Він наголосив, що люди, які підлягають мобілізації, обстежуються безплатно та позачергово (міськрада виділила відповідні кошти на кожен медичний заклад). З мобілізацією у Луцьку, з його слів, проблем немає. Усі питання вирішуються в робочому порядку.



Своєю чергою, начальник управління охорони здоров’я Федір Кошель зауважив, що, оскільки нині працює мобілізаційна комісія та комісія із приписки юнаків, в поліклініках зменшилася кількість вузьких спеціалістів. Попри те, що дехто з пацієнтів висловлює невдоволення, виправити ситуацію найближчим часом не вдасться, адже 14 вузьких спеціалістів не проводять прийому в поліклініках через те, що виконують державне замовлення. До того ж, невдовзі розпочнеться призов, тож лікарі знову будуть задіяні у комісіях. Він наголосив, що варто вивісити оголошення про те, що ці лікарі зайняті серйозною роботою, тож не потрапивши до вузького спеціаліста в один день, пацієнт зможе звернутися до нього в інший. З його слів, потрібно, щоб функції спеціалістів перебрали на себе сімейні лікарі.



Окрім цього, очільник міського управління охорони здоров’я наголосив, що потрібно об’єктивно підходити до обстеження мобілізованих віком понад 40 років. Такі люди, мовляв, часто мають цілий «букет» хвороб, тому працювати потрібно об’єктивно згідно з вимогами мирного часу. Направляти людей із серйозними захворюваннями в армію у мирний час, мовляв, не можна. Федір Кошель зазначив, що серед призовників віком 18 років придатних до несення служби - приблизно 62%, а серед старшого покоління цей показник буде ще меншим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучани Показати IP 10 Лютого 2015 17:39
Платити потрібно людям і будуть лікарі.
Лучанин Показати IP 10 Лютого 2015 17:55
Головний військовий прокурор розповів про масштаби дезертирства Військова прокуратура проводить розслідування у майже 2 тисячах проваджень щодо дезертирства, у яких проходять більше 10 тисяч військових. Про це в інтерв'ю "Українській правді" розповів головний військовий прокурор Анатолій Матіос. За його словами, загалом "слідчими військових прокуратур розслідується 5 870 кримінальних проваджень про злочини, які вчинили 16 598 військовослужбовців". "Із них за фактами непокори командуванню – 1 648 військовослужбовців, це 293 провадження; самовільне залишення служби, тобто відсутність більше ніж 10 днів – 3 200 військовослужбовців або 2 400 проваджень; дезертирство – 10 266 військовослужбовців або 1 992 провадження, в їх число входять близько 5 тисяч військових, які дезертирували, не вийшовши з окупованої території Автономної Республіки Крим", - розповів Матіос. Крім того, щодо ухиляння від військової служби іншим способом відкрито ще 118 проваджень щодо 1 468 військових."Зафіксовано 5 випадків самокалічення, це самостріли або інші пошкодження", - розповів Матіос. Українська правдаhttp://www.pravda.com.ua/news/2015/02/10/7058090/view_print/
Ядвіга Показати IP 11 Лютого 2015 11:27
А коли вже цього старого п******на на пенсію відправлять, чи той Кошель такий незамінімий? Це ж сміх один, а не работнік.
Люся до Ядвіга Показати IP 11 Лютого 2015 18:19
А він як Чахлик Невмирущий. Хай поміняють на Кошеля-сина.Від нього як лікаря все одно толку нема

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus