USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Білі лебеді зимують на Волині, бо хворі? ФОТО

12 Січня 2012 12:23
У луцькому зоопарку врятували життя білому лебедю, який постраждав через браконьєрство.

Ветеринар зоопарку та екологічна служба Луцької міськради зняли лебедю шину з пораненої лапи 12 січня.

Так, як розповів начальник відділу екології міськради Борис Сорока, цей лебідь постраждав від браконьєрства. «Минулого року на ставках у селі Лаврові залишились зимувати четверо лебедів: самка, самець, а також двоє молодих. Одного з них зачепили браконьєри: вони поранили йому крило, лапу. Тому птахи лишилися зимувати в Лаврові. Коли замерзала вода, поранений лебідь не міг вилізти на кригу. Тому була загроза, що він замерзне і не виживе», - пояснив Сорока.

Після цього у ековідділ міськради почали звертатися місцеві мешканці. «Люди навіть розповідали, що, коли замерзала вода, то лебідка і молоді лебеді клювом розбивали лід і не давали пораненому птаху замерзати. Це говорить про лебедину вірність», - розповів Борис Сорока.

Тоді екологи врятували лебедя, привізши його у місцевий зоопарк. «Тут ветлікар наклала йому шину, сьогодні ми її зняли і побачили, що кістки зрослися, і птах одужав», - зазначив начальник відділу екології міськради.

Дирекція зоопарку запевняє, що лебедя залишать у себе.

Нагадаємо, напередодні МНС Волині повідомляло про те, що 9 січня по вулиці Кічкарівській у Луцьку проводились роботи зі вивільнення 4-х лебедів з криги.

А минулого року білим лебедям, які зимували у Луцьку, загрожувало браконьєрство.

До слова, як розповів Борис Сорока, білі лебеді вже третій рік поспіль не відлітають на зиму у «теплі краї», а залишаються зимувати на ставках та озерах Волині.

На думку директора зоопарку Володимира Гончарова, це пов’язано із тим, що стан тварин не дозволяє їм фізично справлятися із довгими перельотами. «Вони просто хворі. Та й яка у нас зима? Плюсова температура в січні», - додав Гончаров.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus