USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.55 10.70

Зухвалий злочин: волинські поліцейські затримали учасників розбійного нападу

17 Жовтня 2016 16:47
Двох злочинців, один з яких перебуває у міжнародному розшуку, волинським поліцейським вдалося знайти та затримати у Житомирі після зухвалого розбійного нападу зловмисників на ювелірний магазин у Володимирі-Волинському.

Про це стало відомо під час брифінгу в Головному управлінні Нацполіції у Волинській області 17 жовтня.

Інцидент трапився 4 жовтня - на лінію 102 надійшло повідомлення про те, що двоє невідомих зі зброєю у Володимирі-Волинському вимагали від продавця ювелірного магазину гроші та ювелірні вироби. Про це розповів тимчасово виконувач обов’язків начальника ГУ НП у Волинській області Петро Шпига.



Продавець натиснув кнопку виклику охоронної фірми «Арсенал», що налякало зловмисників і вони втекли з місця події.

Подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, вчинений групою осіб). В результаті оперативно-розшукових заходів вже 13 жовтня працівники карного розшуку затримали двох громадян 1981 та 1996 року народження, які вчинили злочин, у їхньому помешканні у Житомирі.



Зловмисники виявилися мешканцями Житомирщини. Внаслідок обшуку в приміщенні вилучили пістолет, який використовувався під час вчинення злочину.
Один з нападників, чоловік 1981 року народження, перебував у міжнародному розшуку республіки Молдова, згідно з базою даних генерального секретаріату «Інтерполу» , він був раніше засуджений у Молодові за шахрайство та крадіжки.

Злочинці визнають свою провину, відповідно до санкції, зараз вони заарештовані терміном на два місяці. Тривають слідчо-оперативні заходи щодо визначення причетності їх до вчинення інших злочинів.

Як зазначив тимчасовий виконувач обов’язків начальника слідчого управління ГУНП в області Анатолій Петрушин, злочин був вчинений зухвало, серед білого дня, нападники розраховували приховати свою зовнішність та дуали, що зможуть безперешкодно та швидко покинути межі області, а за межами Волині їх ніхто не розшукуватиме. Волинським поліцейським вдалося встановити їхній слід та затримати за місцем проживання у Житомирі. Зловмисникам тепер загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.
Обидва нападники наразі активно співпрацюють з органами слідства. Під час затримання у них вилучили короткоствольну зброю, щодо якої триває балістична експертиза. Попередньо повідомляють, що пістолет був травматичної дії.

Попри те, що один із зловмисників вчиняв злочини на території Молдови, за міжнародними правилами, країна не видає своїх громадян для іноземних правоохоронних органів, тож судитимуть громадянина України на території нашої держави.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
1 Показати IP 17 Жовтня 2016 19:09
Кажуть поліція а на формі пише міліція
ОООО до 1 Показати IP 17 Жовтня 2016 20:26
Правильно затримала міліція,поліція їздить на пріусах і з них не виходить. як вони можуть когось затримати.
123 Показати IP 17 Жовтня 2016 20:06
Бо міліція це ті хто можуть ще когось зловити, бо ці лягаві тікі постанови про парковку можуть штампувати.
321 Показати IP 17 Жовтня 2016 20:43
100 пудов
Громадянин Показати IP 17 Жовтня 2016 21:02
На*іга закривати обличчя героїв
ВІКТОР Показати IP 18 Жовтня 2016 07:35
оце і слід реформи мвс-авакова і хатю звільнити.а скільки нормальних порядних ОФІЦЕРІВ звільнились були аси цієї роботи тепер в івахіва чомусь в наколКах копів не беруть а бивших ментів-давайте думати куди наші діти йдуть з дому.а ще савченко з своїм законом дур*па-комусь треба щоб специ пішли пришли тупні і цей закон савченко ой буде західна народна республіка ДЯКУЄМ РЕФОРМАТОРАМ ГРУЗИНАМ В ДОМА СР*КА ВОНА ТУТ КЕРУЄ-ВІВЦЯ
ВІКТОР Показати IP 18 Жовтня 2016 07:46
І ЩЕ ЯКА РІЗНИЦЯ ЩО ПИШЕ НА ХБ ЧИ МІ ЧИ ПО РЕЗУЛЬТАТ ВОНИ МОРДОЮ ВПІСКУ А ТІ З СТВОЛАМИ НАД НИМИ ШАНА ПАЦАНАМ СОКОЛА ЧИ РМСП
Менти Показати IP 18 Жовтня 2016 14:19
Порядний звільнили- залишили шпигу . Розкриття 20 процентів Сохацький ...!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus