USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 41.95
  • PLN 10.62 10.85

Замість автомобіля – обіцянки. Псевдокредити на Волині. ДОКУМЕНТИ

18 Квітня 2013 14:01
Замість автомобіля – лише обіцянки. Компанія «Авто Просто» вводила клієнтів в оману, - повідомили у прес-службі Асоціації захисту прав молоді Волині

Турійський районний суд Волинської області визнав угоду між ТзОВ «Авто Просто» та волинянином недійсною і постановив стягнути з фірми кошт.

До Асоціації захисту прав молоді Волині звернувся мешканець Турійська, який хотів взяти у кредит автомобіль та уклав угоду із ТзОВ «Авто Просто». Предметом договору було надання послуг по системі «Авто Так». Клієнт сплатив вступний внесок та перший щомісячний платіж. З часом чоловік вирішив розірвати угоду та повернути гроші, оскільки автомобіля він так і не отримав.

Юристи Асоціації захисту прав молоді Волині допомогли чоловіку відстояти його інтереси в суді. Суд встановив, що ТзОВ «Авто Просто» без залучення власних коштів формувало групи клієнтів. Сплачували внески всі, але отримував право на купівлю транспортного засобу один з учасників групи раз на певний період часу. А громадяни сплачували гроші не за сам автомобіль, а за можливість одержання права на його купівлю. Тобто, люди сплачували щомісяця гроші за автомобіль, якого навіть не мали. Зазвичай, при оформленні автокредиту клієнт майже відразу отримує автівку, і лише потім сплачує щомісячні внески.

Також суд прийшов до висновку, що ТзОВ «Авто Просто» вело нечесну підприємницьку діяльність у вигляді введення позивача як споживача в оману через утворення пірамідальної схеми. Таким чином, суд визнав недійсною угоду між ТзОВ «Авто Просто» і волинянином та постановив стягнути на користь позивача усі сплачені ним кошти і судовий збір.

Зазначимо, це вже не перше судове рішення на користь позивачів проти цієї компанії.






Нагадуємо, що Асоціація захисту прав молоді Волині за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» продовжує надавати безкоштовні юридичні консультації жителям Волинської області. У квітні Центри правової інформації та консультацій у районних центрах (в приміщеннях районних рад) будуть працювати 23 квітня у Рожищі та Маневичах і 25 квітня у Горохові.

За додатковою інформацією звертайтесь за телефоном: (0332) 28-46-83, або за адресою: м. Луцьк, вул. Коперника, 8а.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ярослав Богачук Показати IP 18 Квітня 2013 16:15
Як адвокат, можу сказати, що з цього приводу є хороша ухвала Верховного Суду України від 16.01.2013 у справі №6-161цс12. Там взагалі говориться, що визнавати недійсними такі договори не потрібно, оскільки вони є нікчемними по своїй початковій суті. Відразу треба ставити питання про стягнення коштів.
Ярослав Богачук Показати IP 18 Квітня 2013 16:16
Точніше, не ухвала, а постанова :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus