USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.56 10.75

Закрили справу загибелі Президента Польщі

7 Березня 2013 18:44
У справі загибелі Президента Польщі Леха Качинського поставили крапку.
Слідчі спільної російсько-польської комісії не виявили слідів вибуху на фрагментах літака президента Польщі, який розбився під Смоленськом три роки тому. Про це сьогодні заявив офіційний представник СК РФ Володимир Маркін. Він нагадав, що експерти-криміналісти вели розслідування з 18 лютого цього року, - інформує Утро.ru.

«За результатами проведених оглядів і досліджень експертами встановлено, що на оглянутих та досліджених об'єктах будь-які сліди вибуху відсутні», - цитує Маркіна РІА «Новости». Уточнюється також, що крім фрагментів фюзеляжу експерти оглянули «вилучений стовбур дерева», з яким при падінні зіткнувся борт президента.

«Вилучені об'єкти були досліджені російськими і польськими експертами в області трасології, металознавства, вибухотехніки із застосуванням спеціальних технічних засобів. Дані слідчі дії проведені в рамках виконання запиту про правову допомогу Головної військової прокуратури Республіки Польща», - повідомляється на офіційному сайті СК РФ.
Президентський Ту-154М розбився під час заходу на посадку на аеродромі під Смоленськом 10 квітня 2010 року. Польська делегація повинна були взяти участь у траурних заходах на згадку про Катинську трагедію. Посадка проходила при сильному тумані, в нельотних умовах. Ніхто з тих, хто знаходився на борту, власне 88 пасажирів і восьми членів екіпажу, не вижив.
Міжнародний авіаційний комітет раніше представив доповідь, з якої випливало, що в трагедії винен екіпаж літака, який прийняв рішення не йти на запасний аеродром. Брат загиблого президента Ярослав Качиньський і зять Марцин Дубенецький назвали катастрофу заздалегідь запланованим убивством. Сумнівається щодо обставин авіакатастрофи і значна частина польського суспільства.

У жовтні минулого року польські ЗМІ з посиланням на генпрокурора Анджея Серемета повідомили, що на уламках Ту-154М Леха Качинського, який розбився під Смоленськом у квітні 2010 року, були знайдені сліди вибухівки. Через кілька днів з'ясувалося, що стаття - фальшивка, після чого головний редактор однієї з провідних польських газет Rzeczpospolita («Річ Посполита») і двоє його підлеглих були звільнені.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus