USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Через смерть гірника прокуратура порушила карну справу

22 Лютого 2012 17:47
На шахті №10 «Нововолинській» загинув гірник. Проти начальника будівельної дільниці та виконроба порушили кримінальну справу.
Про це повідомляють у прес-службі прокуратури області.
10 лютого 2012 року порушено кримінальну справу за фактом нещасного випадку, який трапився на будівництві шахти №10 «Нововолинська» із будівельником дільниці № 3 ВСП ШБУ №1 Ф.
Кримінально-карані діяння начальника будівельної дільниці та виконроба, щодо яких порушено цю кримінальну справу, кваліфікуються за ознаками злочинів, передбаченого частиною 1 статті 272, частиною 2 статті 72 Кримінального кодексу України. Тобто ‒ порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві особами, які зобов’язані їх дотримувати, якщо це порушення створило загрозу загибелі людей, настання інших тяжких наслідків чи спричинило загибель людей.
Ці службові особи є відповідальними за охорону праці на цьому будівництві.
Після відповідної прокурорської перевірки з’ясовано, що ці керівники, порушуючи вимоги законодавства, систематично не забезпечували необхідними засобами індивідуального захисту та допускали працівників цієї дільниці до робіт зі зведення цегляної кладки стін сходової та ліфтової клітки вантажних бункерів на висоті, які належать до переліку робіт із підвищеною небезпекою.

Будівельники працювали на рихтуванні, межі перепаду якого по висоті не були огороджені тимчасовими загорожами, робітники не були забезпечені запобіжними поясами та страховими канатами. Окрім цього, один з них ‒ муляр, з яким і стався нещасний випадок, на момент виконання робіт знаходився в стані тяжкого алкогольного отруєння.
Злісне порушення правил техніки безпеки керівниками на виконанні будівельних робіт з підвищеною небезпекою і призвело до нещасного випадку. Будівельник впав з 19-метрової висоти і загинув. Смертельна небезпека загрожувала і двом іншим робітникам, про безпеку праці яких ніхто не потурбувався.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дук Показати IP 22 Лютого 2012 21:21
Це начальник будівельної дільниці та виконроб влили йому горілку і відібрали засоби індивідуального захисту!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus