USD 41.20 41.52
  • USD 41.20 41.52
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.80 10.95

Вулканічна хмара більшає. Закриті усі українські аеропорти

18 Квітня 2010 09:18
Хмара вулканічного попелу в Ісландії продовжує зростати і станом на вечір учора, 17 квітня стовп попелу сягає висоти в 9,1 км. У п'ятницю, 16 квітня, його висота складала 6 км.
Про це повідомляє Кореспондент.net з посиланням на Associated Press.
«Активність вулкана за ніч була досить інтенсивною, що викликало зростання стовпа виверження», - повідомив Магнус Тумі Гудмундсон, професор геофізики університету Ісландії. За його словами, говорити про кінець активності вулкана поки зарано.
Зараз вітер жене хмару вулканічного попелу на схід, до Європи, і, згідно з прогнозами, це буде продовжуватися ще впродовж двох днів або до середини наступного тижня.
В Україні в суботу, 17 квітня, о 15:00 закрили останню - сімферопольську - повітряну зону.
Рух повітряного транспорту в Україні повністю паралізовано. Залишаються закритими: Львівська повітряна зона, Бориспільська повітряна зона, Одеська повітряна зона і Дніпропетровська повітряна зона.

Раніше через закриття аеропорту Бориспіль кілька літаків, що летіли до Києва, були змушені приземлитися в аеропорту Сімферополя.
Довідково:
Виверження вулкана Ейяфьятлайокудль, розташованого в Ісландії, паралізувало повітряне повідомлення у всій Європі. Літаки не можуть підніматися в повітря через те, що в атмосфері міститься вулканічний пил, який може призвести до зупинки двигунів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus