USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.00 41.45
  • PLN 10.35 10.53

Волинянка врятувала життя підлітку, який тонув. ВІДЕО

21 Серпня 2013 14:50
Мати трьох дітей Орися Сай ризикнула власним життям заради порятунку підлітка, який тонув, - інформують у прес-службі волинських рятувальників.

Молода жінка без вагань кинулася у воду й витягнула 14-літнього хлопця. Той, плаваючи, не розрахував свої сили, йдеться у повідомленні.

Це озеро – в Нововолинську єдине, де городяни можуть скупатися. Саме тут Орися Сай спекотного дня відпочивала зі своїми трьома дітьми. Пригадує, у якийсь момент почула крик про допомогу, а над водою побачила лише руки.

«Не відразу зрозуміла, що то дійсно біда. Думала, що діти граються. Бо ж вони там можуть один одного топити», - розповідає рятівниця.

Глибина в центрі водойми – майже 5 метрів. Саме там і опинився чотирнадцятирічний Ельдар. Молода жінка зорієнтувалася миттєво – схопила надувну подушку, за лічені секунди здолала кілька десятків метрів і витягла хлопця з води.

«Я тільки переживала про те, щоби встигнути. Єдине, що я думала – чим скоріше, чим скоріше. А рухи – автоматично все», - ділиться Орися Cай.

Рятівниці впевнена: якби не вчасна підтримка двох приятелів Ельдара, кінець пригоди міг бути зовсім іншим. Хлопці разом пірнули в озеро з містка й попливли наввипередки. Коли Єльдарові забракло сил і він почав тонути, товариші певний час тримали його на воді.

Товариш Ельдара Олександр Супчан розповідає: «Ми взяли його під руки, ось так. Я з однієї сторони, Адам – з іншої. Однією рукою ми гребли, іншою тримали».

Коли Ельдар тонув, на пляжі було чимало людей. Та лише Орися Сай кинулася допомагати.

Щойно хлопця витягли з води, він чимдуж чкурнув додому. На берег озера й досі – ні ногою.

Про все це рятувальники дізналися від місцевого рибалки. «Він взяв попередньо усі дані персональні у цієї жіночки. І приніс до нас у частину. Щоби ми відзначили її, якось зреагували на цю подію», - роповідає начальник пожежної частини №5 м. Нововолинська Руслан Безека.

Особливо пишаються вчинком пані Орисі її діти – Адам, Іван та Настя. Найменша, 5-тирічна Настуня, вже вкотре переповідає історію.

Вчинок Орисі Сай уже відзначили нововолинські рятувальники – грамотою, квітами та подарунком. У вересні жінка поїде до Києва – як номінант Всеукраїнській акції «Герой-рятівник року».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
вы Показати IP 21 Серпня 2013 15:50
Молодець!!!!!!
Нєкрасов Показати IP 21 Серпня 2013 16:22
В игре ее конный не словит, В беде — не сробеет,— спасет; Коня на скаку остановит, В горящую избу войдет!
Мик до Нєкрасов Показати IP 21 Серпня 2013 16:46
Це про руську жєнщину, украіночки ніжні і відважні, вольві і нескорені, горді, а про коня це не про НАШИХ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus