USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Від негоди в Маневичах постраждали рятувальники. ВІДЕО

10 Липня 2012 14:54
Рекордна за останні 10 років спека в області вже змінилася найсильнішими грозами і ураганним вітром. Найбільше постраждав райцентр Маневичі.

Про це інформують Подробности.

Дощу в Маневичах чекали майже три тижні. Болотисте Полісся знемагало від сорокаградусної спеки. Тому чорним хмарам люди тільки зраділи. Але слідом за першими гуркотом грому налетів ураган. Через годину в селищі оголосили про надзвичайну ситуацію.

Кореспонденти зауважили, мовляв, по тому, як лежать дерева, видно траєкторію руху урагану. На узліссі вітер уклав кілька десятків сосен, в лічені хвилини буря дісталася і до селища. Зараз його центральна вулиця більше схожа на ставок.

«Вітер прийшов з дощем таке пробурило та й все, познімало. Вода - просто лило, як з відра, та і й все, нічого не видно було», - розповіла мешканка Маневичів Ніна Борисевич.

Так, неймовірної сили вітер зніс дах цього будинку. Зірвав весь шифер - в кімнати ринула вода.

«Почало тріщати, валитись, падати, зразу побігла вода. Особливо внизу, ходила по паркету по коліна у воді», - додала місцева жителька Лариса Дарчук.

Без дахів залишилися більшість п'ятиповерхівок в Маневичах. Власники квартир на верхніх поверхах чим можуть латають діри. А ось будинок, в який шестирічна Аня з батьками повинна була в'їхати вже цієї осені, виглядає жахливо. Зранку дівчинка в сльозах – ураган перетворив її майбутню кімнату в смітник. Бабуся втішає Аню, мовляв, добре, що під час стихії в будівлі нікого не було.

«Якби тут хто був, хто б остався? Тут можна було розрив серця получити на місці», - прокоментувала маневиччанка Марія Пусар.

До цих пір не прийшли в себе і батьки цих малюків. За кілька хвилин до урагану дітвора грала в пісочниці. Коли почався дощ – кинулися в під'їзд, а на дитячу площадку звалилося дерево. Постраждали від стихії і самі рятувальники.

Начальник Маневицького райвідділу МНС в області Валерій Климчук зауважив: «Внаслідок блискавки, яка вдарила в нашу телерадіостанцію, котра дає зв'язок нам між іншими районами і областю, була пошкоджена радіотрансляційна вишка».

Нагадаємо, загалом негода у Маневицькому районі пошкодила дахи 37 будинків та школи. Вітер повалив понад 50 дерев.

Синоптики ж обіцяють грози на весь тиждень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Мила Показати IP 10 Липня 2012 20:32
Тримайтесь Маневичі!!!
Йося Показати IP 11 Липня 2012 07:12
Тримайтесь маневичани! Мартинюк допоможе - скоро ж вибори і ця негода йому на руку. Буде підіймати електорат, добре, що йому грошенят підкинули за мовний закон.
юрий Показати IP 25 Липня 2012 03:02
Сибиряки ВАСподдерживают. Мы свами.
юрий Показати IP 25 Липня 2012 03:02
Сибиряки ВАСподдерживают. Мы свами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus