USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

В Україні вимирають села. ВІДЕО

20 Червня 2012 12:37
Щороку з карти України зникає декілька десятків населених пунктів. Тисячі – на межі вимирання. Через відсутність роботи, шкіл, дитячих садочків та лікарів – люди кидають господарства та виїжджають цілими родинами.
Про це повідомляє телеканал ICTV.
Село Підгайці, що поблизу Луцька, сумна статистика поки що оминула. Тут живе півтори тисячі людей. Та його мешканці вже нарікають – старі люди вмирають, молодь – переїжджає ближче до цивілізації.
Більш-менш виживають села де є фермерські господарства. Та й їм нині не солодко. Державної підтримки не відчувають. Кредити зависокі, дотацій немає, цінова політика на сільгосппродукцію не визначена.
«На зерно стартова ціна 1600-1700 гривень. Коли затрати на гектар рівняються 4 тисячам. За таких затрат і ціні практично господарства будуть банкрутами», - каже фермер Василь Коробейко.
Ситуацію може змінити законопроект про розвиток кооперацій на селі, який уже внесли до парламенту. Фермерам документ дасть можливість отримувати безвідсоткові довгострокові кредити, а селянам - створити кооперативи зі збуту сільгосппродукції.
Селяни таким новаціям радіють. Та коли саме документ розглядатимуть у парламенті, наразі не відомо. Тим часом перелік населених пунктів, які зникають, лише збільшуватиметься – прогнозують експерти. Адже в країні – тисячі сіл, де живе лише декілька літніх людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
л ш Показати IP 22 Червня 2012 12:54
Села вимирають ще й від спивання. Згадайте колись село було осередком вищої духовності, культури. А тепер йдучи селом Л людської мови не почуєш один мат. Дівчата заміж виходять тільки бувши вагітними такими й вінчаються не задумуючись, що вінці при вінчанні символізують перемогу над хтивістю, дошлюбну чистоту. Народ, що гнівить Бога, робить беззаконства не встоїть. Тільки підвищення духовності та культури врятує. Люди не знають ціну свого життя, тому й спиваються, живуть в гріху. Колись українці більш за духовне дбали і Бог подавав і для тілесного.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus