USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Немовля та студенти-іноземці: в Україні – нові випадки COVID-19

28 Березня 2020 18:29
В Україні збільшилась кількість хворих на COVID-19. Зокрема, було виявлено нові випадки захворювання у Чернівецькій області, в Івано-Франківську та Умані.

Станом на 28 березня, загальна чисельність підтверджених випадків коронавірусу на Буковині складає 59 осіб.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА.

Серед інфікованих чернівчан:

- 24 особи – лікувалися чи продовжують лікуватися у медзакладах області

- 35 осіб – не мають симптомів, тому лікуються амбулаторно

Також там повідомили, що частина хворих перебуває у важкому стані: «Троє хворих, у яких вчора було зафіксовано COVID-19, перебувають у важкому стані. Вони зараз на кисневій дотації. Недужі перебувають у Глибоцькій центральній районній лікарні, Чернівецькій міській лікарні № 1 та обласній клінічній лікарні. Стан решти інфікованих коронавірусом буковинців стабільний».

Як повідомив міський голова Івано-Франківську Руслан Марцинків, у місті збільшилась кількість хворих на коронавірус – експрестести показали позитивний результат ще в 13 пацієнтів, загалом було зроблено 50 швидких тестів. Однак ці дані потребують перевірки у референс-лабораторії, передає ТСН.

Також очільник міста зазначив, що в області офіційно підтверджено 26 інфікованих, це за результатами дослідження у столичній лабораторії.

Марцинків зазначив, що шестеро пацієнтів з підтвердженим коронавірусом перебувають у важкому стані у реанімаціях, однак жодному з них наразі не знадобився апарат штучної вентиляції легень. Летальних випадків сьогодні немає.

Також в Умані підтверджено чотири нових випадки захворювання коронавірусом, госпіталізовані звернулись за допомогою медиків напередодні. Про це у своєму фейсбуці написав мер міста Олександр Цебрій.

Він зазначив, що з шести проведених тестів чотири дали позитивний результат. Серед хворих – шестимісячна дитина.

А напередодні Цебрій повідомляв, що до інфекційного відділення було доправлено громадян Туркменістану, які навчаються в університеті міста.

«Зі слів пацієнтів, вони приймали гостей з Туреччини, які мали ознаки застуди. Аналізи направлені на лабораторний центр м. Черкаси. За всіма контактними особами встановлений нагляд за місцем проживання», – поінформував міський голова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus