USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 41.95
  • PLN 10.62 10.85

Українці пікетували посольство Білорусі. ФОТО

26 Березня 2013 08:08
Понад п’ятдесят активістів «Національного Альянсу» та членів інших громадських організацій пікетували посольство Республіки Білорусь в Києві із вимогою негайно звільнити затриманих напередодні в Мінську трьох українців вчора о 12 годині дня, - інформують в організації..

Пікетувальники висловили своє обурення тим, що на опозиційній акції в Мінську, яка, мовляв, була дозволена владою, затримали трьох українців. Серед них - дві дівчини. Без суду їх протримали добу в слідчому ізоляторі і лише в понеділок в обід привезли на суд.
Голова організації «Національний Альянс» Майя Москвич висловила думку, що білоруські правоохоронці затримали трьох членів організації лише тому, що вони приїхали з України. Адже із понад двох тисяч учасників акції затримані лише восьмеро, і троє з них українці.

«За свідченням очевидців, наші побратими нічого протизаконного не робили і поводилися мирно. Їх затримали лише тому, що вони мали на собі синьо-жовті прапори України», - заявила Майя Москвич. На думку активістки, це явна неповага зі сторони білоруських правоохоронців до державних символів України та її громадян.

Пікетувальники підготували лист до посла Білорусі в Україні, в якому вимагали негайно звільнити затриманих українців. Проте, із посольства ніхто не вийшов забрати лист, в приміщення посольства мітингуючи теж не пустили.

Майя Москвич заявила, що подальші дії пікетувальників будуть залежати від рішення Мінського суду по справах затриманих українців. Наразі відомо, що затриманим загрожує або п’ятнадцять діб арешту, або штраф в сумі близько 5000 гривень.

Нагадаємо, що 24 березня у Мінську під час опозиційної акції затримали трьох членів громадської організації «Національний Альянс». За попередніми даними їм інкримінують непокору працівникам міліції. Юлія Грищук, Назар Зеліновський і Юлія Сливінська поїхали у сусідню країну, для того щоб взяти участь у акції «День Волі». Поїздка на акцію відбувалася у рамках проекту «Українська присутність», який втілює «Національний Альянс» та міжнародна організація Центр регіонального розвитку «Співпраця без кордонів». На акції у Мінську українці мали підняти український прапор.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Александр Показати IP 26 Березня 2013 10:11
Абсолютно правильно задержали. Одно дело, если "свобода" пикетирует администрацию президента или "русский выбор" мэрию Львова, другое дело, если при этом еще присутствуют представители дружеского какого-нибудь Сенегала, которые желают поднять свой флаг в поддержку того или иного движения. Да и как еще попиариться за рубежом? На это и рассчитывали.
зaгрeб Показати IP 26 Березня 2013 10:41
Кононович с радости забризгал весь потолок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus