USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 41.95
  • PLN 10.62 10.85

У Луцьку завалилась ще одна стіна й ледь не зруйнувала будинок. ФОТО

15 Квітня 2013 13:44
Підпірна стіна рухнула майже на житловий будинок на вулиці Бойка, 17. Обвал трапився у ніч з 12 на 13 квітня. Про це повідомила мешканка однієї з квартир будівлі Світлана Нєвєдрова.

Підпірна стіна, збудована ще на початку минулого століття, служила захистом для будинку від зсувів ґрунту, зараз же споруда сама загрожує здоров’ ю та життю мешканців двохповерхівки.

Жителька будинку Світлана Нєвєдрова розповідає про катастрофу: «4 квітня я була в департаменті ЖКГ і казала їм, що стіна впаде. А в п’ятницю вона впала о 10 годині вечора. З грохотом, бо подивіться ж які глиби. Я злякалася, бо думала, що будинок розрушиться. В суботу прийшов начальник жеку і каже: «Будемо щось робити» . А його помічник, чи хто, каже, йому, що мовляв, будинку ж нічого не загрожує».

За словами мешканки будинку, обвал спричинений тим, що порушили норми забудови по ту сторону стіни: «Це підпірна стіна від Волинського музею ікони. Там, коли робили ремонт, залишили кусок місця і поставили гаражі. Збільшився натиск на землю і вона поповзла. Два роки уже тече. І поступово тріщини, тріщини, тріщини… камні відвалюються, а тепер уже все відвалилося».

Світлана Нєвєдрова каже, що попереджала комунальників ще рік тому. Але ніхто і «пальцем не поворухнув». Розповідає, що цього разу, ніби, обіцяли прислати комісію з департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради.

На її думку, жеку взагалі немає діла до цього будинку, якому уже - понад 100 років. Ремонт тут не роблять попри те, що мешканці двоповерхівки, де живе 4 сім’ї, щомісяця сплачуть понад 70 гривень за утримання будинку.


















Нагадаємо, що у ніч з 13 на 14 квітня підпірна стіна обвалилася на вулицях Кривий Вал та Пушкіна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
235 Показати IP 15 Квітня 2013 14:34
Хочеться плакати від дій міської влади, або брати вила і ......
Ой Показати IP 15 Квітня 2013 14:52
Для влати потрібно портфелі порозподіляти і тердер влаштувати. До чого їм стіна.
Bobryk Показати IP 15 Квітня 2013 17:13
Питання до мешканців: а павутиння біля карнизу теж комунальники повиині приходити знімати. Павуки взимку неактивні, тому висить вого наперно ще з осені. Ганьба таким господиням
15 Показати IP 15 Квітня 2013 17:48
мета статті напевно, не висвітлиння теми павитиння у чиємось помешканні, а бездіяльність нашої влади

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus