USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Силовики спалили наркотики і «прослушки». ФОТО

21 Листопада 2011 12:53
На одному з промислових підприємств Луцька СБУ знищила значну партію психотропних речовини, серед яких метамфетамін, амфетамін, а також елементи вибухового пристрою та спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації.
Про це повідомили у прес-службі УСБУ в області.

Ці предмети були вилучені правоохоронцями протягом останніх двох років і, згідно з вироками суддів, підлягають знищенню. Усі вони слугували речовими доказами у кримінальних справах, які розслідували слідчі УСБУ у Волинській області.

Знищення доказів відбувалося при температурі 1000 градусів за Цельсієм у спеціально підготовленій для цього печі.

Серед спалених предметів – велика кількість спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, закамуфльованих під брелоки автомобільних сигналізацій та запальнички. Усе це через мережу Інтернет систематично і протиправно продавав мешканець Луцького району.

У травні цього року правоохоронці затримали зловмисника на «гарячому» під час продажу чергової партії спецтехніки.

Вироком Луцького міськрайонного суду його засудили за частиною1 та 2 статті 359 (незаконне придбання та збут спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, вчинені повторно) ККУ та призначили покарання – 4 роки позбавлення волі.

Також працівники СБУ знищили близько трьох кілограмів метамфетаміну. Наркотики вилучені минулого року в організаторів каналу контрабандного переміщення на територію України особливо небезпечних психотропних речовин – 43-литовця та 31-річного українця.

У березні 2010 року на митному посту «Ягодин» правоохоронці затримали громадянина Литви, в автомобілі якого було сім полімерних пляшок з наркотиками. Згодом затримали й замовника цієї партії метамфетаміну - мешканця Луцького району.

За оцінками фахівців, вартість цього наркотика на «чорному ринку» - 40 тисяч євро.

Наразі зловмисники відбувають покарання за контрабанду, зберігання та збут психотропних речовин - вісім років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus