USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Студенти скандального медколеджу таки продовжать навчання. ВІДЕО

21 Лютого 2013 11:40
Батьки студентів скандального Володимир-Волинського медколеджу на чолі з депутатом обласної ради Ігорем Гузем «взяли штурмом» кабінет голови Волинської обласної державної адміністрації.

Як повідомляли «ВН», студенти коледжу, ліцензію якого 29 листопада 2012 року анулювала Державна інспекція навчальних закладів України, не можуть забрати документи і перейти навчатися в інший коледж.

За словами батьків, вони вже кілька днів шукають «правди» в чиновників, депутатів та в правоохоронних органах. З 20 лютого 16 дітей, які отримали документи про відрахування з метою переведення до іншого навчального закладу, почали навчання в Луцькому базовому та Ковельському медичних коледжах. Однак, за словами батьків, сьогодні дітям відвідувати пари заборонили.

«Діти – виснажені ситуацією психологічно, нема визначеності, а вчитися хочуть», - розповіла одна з мам. Попри те, що в інших навчальних закладах доведеться за навчання платити більше, батьки готові на такі умови, адже у Володимир-Волинському медичному коледжі оплата за навчання постійно і часто зростала. Аби отримати академічні довідки, батькам довелось оплатити за навчання у січні та за частину лютого, хоча коледж не має ліцензії на навчання вже три місяці.

Днями суд анулював рішення Державної інспекції навчальних закладів України про позбавлення Володимир-Волинського медико-технічного коледжу ліцензії.
Однак, батьки не вірять у майбутнє коледжу та розповідають, що практично з листопада повноцінно навчальний процес не відбувався.

Депутат Ігор Гузь звинуватив обласну владу в тому, що вона не бере участі в вирішенні долі двохсот студентів, батьки яких самостійно вирішують проблему з переведенням студентів до інших навчальних закладів, хоча за допомогою голови ОДА це питання вирішити можна швидше.

Після сутичок під кабінетом голови адміністрації, який не хотів участі депутата Гузя та представників ЗМІ в розмові з батьками, питання вирішили. Борис Клімчук, посилаючись на сприяння Міністерства освіти, пообіцяв вирішити питання переведення студентів та закриття Володимир-Волинського медико-технічного коледжу у найближчі дні.

«Незважаючи ні нащо, діти здобуватимуть професію в трьох волинських коледжах. У Луцьку, Ковелі та Ківерцях готові їх прийняти на ті ж самі спеціальності, як тільки будуть відповідні заяви від батьків та студентів. По факту. Я розмовляв з Міністром освіти і науки, молоді та спорту України Дмитром Табачником, з його першим заступником Євгеном Сулімою і усі питання врегульовано. Здавайте документи і нехай дітки вчаться», - звернувся голова облдержадміністрації до батьків студентів.

Своєю чергою, начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк пообіцяв сприяти зі сторони адміністрацій медичних коледжів, де продовжать навчання володимирські студенти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Леся Показати IP 21 Лютого 2013 13:28
Батьки не брали штурмом кабінет Клімчука, він її запросив, просто він не хотів пускати Гузя, тож вийшов скандальчик. Але то є різниця - бо штурм кабінету високопосадовця майже кримінал.
ВасильКО Показати IP 21 Лютого 2013 14:37
Шановні журналісти! А чому ви не розповісте людям всю правду про цей цирк Гузя? Про те, як він перед приходом в кабінет Клімчука, підбивав людей до протиправних заходів, як після "прийому" проковтнув язик, тому що Клімчук все вирішив і пообіцяв людям вирішити їхні проблеми, а Гузь тільки й кричав - боріться, боріться ... З чим? І кого взяли штурмом? :) Гузь сам рвався у кабінет, а у людей вистачило розуму не підтримувати його провокації, а Клімчук людей сам запросив до кабінету! Позорище а не депутат!
Знайка Показати IP 21 Лютого 2013 23:48
Коли депутата Клімчук не пускав до кабінету, частина батьків, які увійшли туди сказали, що якщо Гузя не пропустять разом з ними, вони теж вийдуть. Тоді ж Клімчук і відкрив шлях і журналістам, і Гузю. А який би Гузь не був, він єдиний почав працювати з людьми, організував їх і добився, щоб їм почули. Бо чують у нас владці лише тоді, коли штурмують кабінети і збирають десяток журналістів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus