USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 41.95
  • PLN 10.62 10.85

Старовинні карти хотіли незаконно вивезти за кордон. ФОТО

14 Березня 2013 12:33
Українця, який хотів вивезти з Польщі 5 старовинних військово-топографічних карт, затримали на митному пості «Ягодин».

Про це повідомили у прес-службі Ягодинської митниці.

Так, волинські митники спільно з прикордонниками під час прикордонно-митного контролю виявили приховані від митного контролю військово-топографічні карти. Як встановили, їх перевозив громадянин України, що слідував з Республіки Польща в Україну через автомобільний пункт пропуску «Ягодин».

Порушник їхав по «червоному коридору», він зазначив у поясненнях, що «забув» вказати ці предмети у митній декларації. У результаті митного огляду транспортного засобу чоловіка серед його особистих речей в дорожній сумці митники знайшли 5 військово-топографічних карт, які, згідно з Актом експертизи Волинського краєзнавчого музею, мають історичну й культурну цінність, та є предметами старовини.



За цим фактом посадові особи Ягодинської митниці склали протокол за ознаками порушення митних правил, передбаченого статтею 472 Митного кодексу України. Громадянин України не заявив за встановленою формою точних та достовірних відомостей про товари, що підлягають обов’язковому декларуванню, чим порушив вимоги статей 257 та 374 Митного кодексу України.



Довідково:
Нагадаємо, що Указом Президента України від 24.12.2012 №726/2012 створили Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
петро Показати IP 14 Березня 2013 14:04
Шановний адмін ви або контролюйте або похмеляйте. Українця, який хотів вивезти у Польщу 5 старовинних військово-топографічних карт, затримали на митному пості «Ягодин». Так, волинські митники спільно з прикордонниками під час прикордонно-митного контролю виявили приховані від митного контролю військово-топографічні карти. Як встановили, їх перевозив громадянин України, що слідував з Республіки Польща в Україну через автомобільний пункт пропуску «Ягодин».

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus