USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

«Спалахи» расизму перед Євро в Польщі

8 Червня 2012 16:11
За кілька годин до початку Євро-2012 в центрі польського Лодзя англомовних фанатів атакували місцеві вболівальники, які викрикували образи на англійській та російській мовах.

Про це повідомляє сайт Football.ua з посиланням на «Daily Mail».

За словами голландських футболістів, як тільки вони прибули до Кракова, в їх адресу посипалися расистські лайки. Капітан «помаранчевих» Марк ван Боммель розповів, що те ж саме було і під час тренування його збірної: гравці були змушені перейти на інший край поля.

«Це справжня ганьба. Адже інцидент стався відразу після того, як ми відвідали Освенцім. УЄФА повинен негайно вжити заходів. Якщо таке повториться під час матчів, ми будемо змушені просити суддю про зупинення гри», - обурюється ван Боммель.

За словами очевидців, до пабу, де мирно попивали пиво приїжджі вболівальники, під'їхала пара автомобілів, звідки вискочили кілька людей в масках, які вломилися в приміщення і почали бити ні в чому не винних громадян.
«Коли ці люди почали бити нас, ми спробували забарикадувати вхід», - говорить один з постраждалих. «Тим, хто залишився на вулиці, довелося, м'яко кажучи, несолодко. Двох молодих людей поклали на асфальт і продовжували бити. Це було жахливо. Я знайшов телефон і набрав поліцію. Через певний час вони залишилися лежати на землі, я думав, що вони мертві. Слава Богу, в результаті з ними все було в порядку».
Також повідомляється, що власник пабу відмовився висувати звинувачення на адресу нападників, мабуть, побоюючись подальшої розправи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
mamewe5minplz Показати IP 8 Червня 2012 17:15
badri4kom pacan4iki
Wladek Показати IP 8 Червня 2012 17:55
Wudka bardzo dobra! Evro 2012 URA!
Вася Показати IP 8 Червня 2012 18:27
Путінська провокація.......... Поляки і російська мова. Дивина........... Ще в Україні таке можуть замутити.........
Александр Показати IP 9 Червня 2012 13:03
Для тех, кто знает буквы в отличие от редакции ВН, привожу новость дословно: "У Лодзі польські фанати побили вболівальників з Англії та Росії Напередодні старту чемпіонату Європи з футболу у польському місті Лодзь в одному з пабів були побиті вболівальники з Англії та Росії. Як стверджує британський таблоїд Daily Mail, нападники були одягнені у символіку місцевого клубу "ЛКС". "Ми закрилися всередині, але кілька людей все-таки залишилися на вулиці. Ми викликали поліцію. Я бачив двох хлопців, яких сильно побили, вони лежали на землі", - сказав один з очевидців. "Я подумав, що вони мертві... Але згодом встав один з них, після чого й інший. Я був дуже радий", - додав він. Як зазначається, до цього інциденту відвідувачі говорили та співали англійською та російською мовами. Додамо, раніше були повідомлення, що на тренуванні збірної Нідерландів у Кракові на адресу темношкірих гравців були вигуки расистського характеру з боку частини місцевих уболівальників. В УЄФА пояснили вигуки з трибун невдоволенням краківців тим фактом, що місто не увійшло до числа приймаючих Євро". Так что не бз..и раньше времени, Вася!))
зaгрeб Показати IP 9 Червня 2012 21:00
Неценят русский мир.Мочат кацапов.Такой поступок пшеков достоен уважения.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus